De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste Reistijd Sevilla

Beste reistijd Sevilla


De beste reistijd voor Sevilla in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. Ook in onze winter is het klimaat van Sevilla heel geschikt om te overwinteren.

Sevilla is de hoofdstad van Andalusië en is de belangrijkste stad van Zuid-Spanje op het gebied van cultuur, politiek, economie en kunst. De stad ligt in het zuidwesten van Spanje en heeft ruim 700.000 inwoners. Spanje ontmoet Noord-Afrika in Sevilla. Sevilla wordt wel een groot openluchtmuseum genoemd. Eigenlijk is de stad op zich al een grote bezienswaardigheid. Het Spanje zoals je dat uit andere steden herkent is hier gemengd met Arabische invloeden.

Beste reismaanden Sevilla

Klimaat Sevilla

Het klimaat van Sevilla is een mediterraan klimaat met droge zomers, maar met zo nu en dan de mogelijkheid van hevige regenval. De temperaturen kunnen er extreem hoog oplopen, waarbij 45 graden geen uitzondering is. In juli en augustus kan het vooral erg warm zijn. In de lente gaan de maxima richting 25 graden. Voor veel mensen is april de beste periode om Sevilla te bezoeken.

Gedurende de wintermaanden staat het Zuiden van Spanje vaak onder invloed van het hogedrukgebied boven de Azoren. Dat kan leiden tot lange periodes van zonnig en zacht weer. Je waant je vaak in de lente in het midden van de winter. In juni, juli en augustus is het vooral droog, zonnig en heel warm. De gemiddelde maximumtemperatuur ligt dan rond de 35 graden. Het najaar begint goed met een maand als september. De hitte is dan draaglijk en het weer is nog heel zonnig. Ideaal voor een bezoek aan Sevilla.

Hoogseizoen Sevilla

Het hoogseizoen in Sevilla loopt van de maanden augustus tot eind september.Buiten het hoogseizoen zijn de hotelkamers van Sevilla een stuk goedkoper. In de week van Pasen en tijdens het festival Feria in april zijn hotels in Sevilla ook duurder.

Regen en neerslag in Sevilla

De meeste regen in Sevilla valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de winter regent het matig op ongeveer een van de drie dagen. De kans op onweersbuien is het grootst in de maanden april, mei, september en oktober. In de maanden juli en augustus regent het heel weinig. De maanden november en december zijn over het algemeen het natst.

Bezienswaardigheden Sevilla

Catedral Santa María de la Sede en La Giralda is een van de grootste kathedralen in Europa. Tot de 12de eeuw was de kerk een moskee. De klokkentoren Giralda was toen een minaret. Het enorme gouden altaar is de trekpleister van de kerk, net als het graf van Columbus.

Paleis Alcázar, lijkt Moors, maar is voor een Spaanse koning gebouwd in de 14de eeuw op de resten van Moorse paleizen. De verschillende vertrekken zijn architectonische hoogstandjes en de tuinen zijn prachtig.

Bezoek ook Santa Cruz, het meest pittoreske deel van Sevilla. De nauwe, slingerende straatjes en leuke barretjes nodigen uit tot verdere verkenning. Neem een pauze op Plaza de Santa Cruz of Plaza de Doña Elvira.

Torre del Oro was ooit een wachttoren bij de stadspoorten. Nu huist hier het maritiem museum. Bovenop de toren heb je een mooi uitzicht over de rivier en Isabel II brug.

Misschien wel het mooiste park van Sevilla is Parque de María Luisa. Het park staat op de Spaanse monumentenlijst en maakte oorspronkelijk deel uit van het San Telmo paleis.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy