De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Sitges

Beste reistijd Sitges


De beste reistijd voor Sitges in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Sitges is een begrip in Spanje, op slechts een half uur rijden van Barcelona. Sitges is een echte badplaats die zijn Spaanse authentieke karakter niet is verloren. Ideaal voor een heerlijke zonvakantie naar Spanje, terwijl je meteen ook Barcelona uitgebreid kunt bekijken.

Beste reismaanden Sitges

Klimaat Sitges

Het klimaat van Sitges is een mediterraan klimaat met warme zomers en zachte temperaturen in de winter. In de zomer liggen de temperaturen gemiddeld tussen 27 en 29 graden. Een ideaal klimaat voor een heerlijke zonvakantie of strandvakantie. De Middellandse Zee zorgt voor een prettige verkoeling op het klimaat in Sitges. In de zomer wordt het daardoor niet zo heet als in de binnenlanden van Spanje en in de winter zorgt de invloed van de zee er juist voor dat het klimaat van Sitges niet erg koud is.

Hoogseizoen Sitges

Het hoogseizoen in Sitges loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Sitges

De meeste regen in Sitges valt in de wintermaanden en het voor- en najaar, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer is het afgezien van een enkele stevige onweersbui droog.

Bezienswaardigheden Sitges

In Sitges is de imposante Sant Bartomeu i Santa Tecla kerk niet te missen. Deze schittert boven de stad uit en is het kenmerk van Sitges. Hieromheen liggen steegjes vol met boetiekjes, bakkers en restaurantjes. Aan beide kanten van de kerk liggen de fijne zandstranden. Hier kun je heerlijk genieten van de Spaanse zon en de prachtige omgeving. Sitges lijkt in geen enkel opzicht lijkt op de massale badplaatsen langs de Spaanse kust. De authentieke sfeer maakt Sitges een bijzondere badplaats.

Het achterland van Sitges bestaat uit groene bergen, die vrijwel direct tegen Sitges aanliggen. De bergen zorgen voor het perfecte klimaat doordat ze de wolken vaak tegenhouden en daarmee een strakblauwe lucht.

Een stedentrip naar Barcelona is een populaire bestemming vanuit Sitges. Je bent binnen een half uur in het centrum van de stad. Ideaal om een zonvakantie en strandvakantie te combineren met een stedentrip.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy