De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tarifa

Beste reistijd Tarifa


De beste reistijd voor Tarifa in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Tarifa heel geschikt om te overwinteren.

Tarifa is de zuidelijkste stad van Spanje en het Europese vasteland. Het sfeervolle oude stadje ligt maar 14 kilometer van Afrika, dat je duidelijk kunt zien liggen aan de andere kant van de Straat van Gibraltar. In de laatste decennia is Tarifa uitgegroeid tot de windsurf- en kitesurfhoofdstad van Europa.

Beste reismaanden Tarifa

Klimaat Tarifa

Het klimaat van Tarifa is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en droog en in de winters valt er wat meer regen, maar zijn de temperaturen nog steeds erg aangenaam. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor in dit zuidelijke deel van Spanje. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli. De wind langs de kust zorgt voor een welkome verkoeling en natuurlijk ideaal om te windsurfen of te kitesurfen.

Hoogseizoen Tarifa

Het hoogseizoen in Tarifa loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Tarifa.

Regen en neerslag in Tarifa

De meeste regen in Tarifa valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Tarifa

Vanwege zijn bijzondere ligging op het smalste punt van de Straat van Gibraltar, waait het bijna altijd in Tarifa. De constante aanwezigheid van wind maakt Tarifa, in combinatie met zijn schitterende uitgestrekte stranden tot een paradijs voor windsurfers en kitesurfers. Tarifa is dan ook een internationaal surfmekka met hippe bars, stijlvolle cafés, trendy restaurants en een levendige kosmopolitische sfeer. De hoofdstraat van Tarifa is een kleurrijke verzameling van hippe kledingwinkels, leuke boetiekjes, surfshops en trendy cafés en bars.

De Straat van Gibraltar is een van de beste plekken in Europa om dolfijnen en walvissen te spotten. In de smalle zeestraat komen zeven soorten dolfijnen en walvissen voor, waaronder tuimelaars, potvissen en orka’s. Tussen april en oktober vertrekken er vanuit Tarifa dagelijks whale watching tours.

Castillo de Guzmán el Bueno is een imposant Moorse fort dat uitkijkt over de haven van Tarifa. Niet alleen het fort zelf is leuk om te bezoeken, maar vooral het uitzicht over de Straat van Gibraltar is erg indrukwekkend.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy