De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tarragona

Beste reistijd Tarragona


De beste reistijd voor Tarragona in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Tarragona is de eerste grote stad onder Barcelona en staat vooral bekend om de uit de Romeinse tijd overgebleven architectuur. Een ideale bestemming voor een dagtrip vanaf de Costa Brava.

Beste reismaanden Tarragona

Klimaat Tarragona

Het klimaat van Tarragona is een mediterraan klimaat. Door de nabijheid van de Middellandse Zee is het er zelfs in de maanden juli en augustus erg aangenaam met temperaturen rond 27 tot 28 graden. ´s Nachts zakt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ideaal om nog lekker buiten te zijn en te genieten van zwoele zomeravonden in de stad, het strand of op een terras aan de boulevard.

Hoogseizoen Tarragona

Het hoogseizoen in Tarragona loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Tarragona

De meeste regen in Tarragonavalt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Ook in onze winter is het klimaat van Tarragona geschikt om te overwinteren, maar echte winterzon en wat hogere temperaturen vind je wat meer naar het zuiden.

Bezienswaardigheden Tarragona

De stad Tarraco werd in 218 voor Christus gesticht en groeide uit tot een belangrijke stad. Nog steeds zijn overal sporen van de Romeinse stad Tarraco te vinden. De Romeinse stadswallen zijn goed te zien en zeer indrukwekkend is het amfitheater, dat werd gebouwd in het begin van de tweede eeuw. In het amfitheater werden gladiatorengevechten gehouden.

In Tarragona zijn ook overblijfselen van het Forum, het belangrijkste plein in een Romeinse stad, te zien. Bezoek ook zeker het aquaduct dat zich circa 3 kilometer buiten Tarragona bevindt. De Duivelsbrug, zoals het aquaduct wordt genoemd, is een indrukwekkend bouwwerk van 217 meter lang dat water van Francolí naar Tarragona vervoerde.

Behalve Romeinse bouwwerken vind je in Tarragona overblijfselen uit de Middeleeuwen, zoals de kathedraal en Modernistische bouwwerken, zoals het Teatre Metropol.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy