De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tenerife

Beste reistijd Tenerife


De beste reistijd voor Tenerife zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. Hier mee vermijd je de hitte in de zomermaanden en de soms wat regenachtige dagen in de winter. Desondanks is Tenerife het hele jaar door een prima vakantiebestemming en uitstekend geschikt om van de winterzon te genieten. Veel mensen reizen dan ook naar Tenerife in de maanden december tot en met februari om de koude winter in de noordelijker gelegen delen van Europa te ontvluchten en te genieten van de relatieve warmte op Tenerife. Ook Gran Canaria is een populaire bestemming gedurende deze wintermaanden.

Beste reismaanden Tenerife

Klimaat Tenerife

Het klimaat van Tenerife is een gematigd subtropisch klimaat. Het eiland profiteert van passaatwinden en verfrissend koele golfstromen, wat zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20 tot 30 graden gedurende het hele jaar. In juli en augustus is het hoogzomer op Tenerife, voor veel mensen een beetje te warm. Vanaf september gaat de temperatuur weer naar beneden tot een aangenaam niveau. Doordat het in de wintermaanden vrij mild is op Tenerife is het ook in deze maanden goed toeven.

Het klimaat en weersomstandigheden in Tenerife veranderen niet drastisch in het jaar. Tenerife heeft het laagste temperatuurverschil tussen de zomer en de winter in de hele wereld. De weersomstandigheden op Tenerife verschillen wel sterk tussen het noordelijke en het zuidelijke deel van het eiland. Het warmste weer kan worden gevonden op het zuiden en westen van Tenerife. In het noorden van het eiland liggen blijft het vaak enkele graden koeler.

Hoogseizoen Tenerife

Het hoogseizoen op Tenerife loopt van december tot februari. Veel mensen komen uit koudere klimaten zoals Engeland, Duitsland en Scandinavië naar Tenerife om van de winterzon te genieten. De periode rond Pasen is ook een populair tijdstip om naar Tenerife te reizen. Houd er in deze reisperiodes rekening met hogere prijzen.

Regenseizoen Tenerife

Nu en dan valt er regen, maar Tenerife heeft geen specifieke regenseizoen. Dit is dan ook de reden waarom Tenerife ook wel het eiland van de eeuwige lente wordt genoemd. De meeste regen valt in de maanden november tot en met januari, waarbij er gemiddeld 7 dagen van de maand een regenbui kan vallen.

Bezienswaardigheden Tenerife

Op Tenerife staat voor de meeste mensen het genieten van zon, zee en strand centraal. De natuurlijke stranden bestaan uit zwart lavazand. Ook zijn op Tenerife enkele mooie zandstranden te vinden, veelal bij hotels. De vulkaan El Teide is maar liefst 3718 meter hoog en vormt meteen ook het hoogste punt van heel Spanje. De top hiervan kun je in een dagtrip beklimmen, met een prachtig uitzicht over het hele eiland. Nationaal Park Timanfaya biedt een prachtige omgeving.

Ga een dagje naar het etnologisch park waar je de Güímar-piramiden kunt bewandelen aan de oostkust van het eiland. Ook de afdaling van Masca door de Mascakloof is een echte aanrader. Zeshonderd meter lager en ongeveer vier uur later vaar je vanaf een klein rotsenstrand naar het havenplaatsje Los Gigantes.

Het mooie eiland Tenerife biedt ook vele sportieve watersport- en vakantieactiviteiten. Maar natuurlijk kun je er vooral ook heerlijk ontspannen in de zon!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy