De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Torremolinos

Beste reistijd Torremolinos


De beste reistijd voor Torremolinos in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Torremolinos heel geschikt om heerlijk te overwinteren in Spanje.

Torremolinos ligt in Zuid-Spanje in Andalusië aan de Costa del Sol op circa 20 kilometer van Málaga. Het is een grote badplaats in een van de warmste regio’s van Europa. Torremolinos was in de jaren ‘50 een klein vissersdorpje, maar is uitgegroeid tot een aantrekkelijke, levendige vakantiebestemming. Het hele jaar vieren vele toeristen op deze zonnige bestemming een heerlijke zonvakantie.

Beste reismaanden Torremolinos

Klimaat Torremolinos

Het klimaat van Torremolinos is een mediterraan klimaat met droge zomers, maar met zo nu en dan de mogelijkheid van hevige regenval. De temperaturen kunnen er extreem hoog oplopen, waarbij 45 graden geen uitzondering is. Aan de kust van Torremolinos is het in een dergelijk hete periode nog wel goed uit te houden, maar in de stad en het binnenland van Andalusië voelt het dan wel erg warm aan. In de wintermaanden van december tot en met februari blijft het er nog steeds een aangename 17 graden gemiddeld, terwijl de gemiddelde temperatuur in juli en augustus rond 29 tot 30 graden ligt. Ideaal voor zon- zee- en strandliefhebbers, maar mensen die graag actief willen zijn kiezen beter het voorjaar of najaar om naar Torremolinos te gaan.

Hoogseizoen Torremolinos

Het hoogseizoen in Torremolinos loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. Vooral in augustus kan het erg druk worden, omdat de Spanjaarden ook verkoeling zoeken aan de kust. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter met een gemiddelde temperatuur van 17 graden ook prima terecht in Torremolinos.

Regen en neerslag in Torremolinos

De meeste regen in Torremolinos valt in de wintermaanden van november tot en met februari, hoewel de hoeveelheden vergeleken met het weer in Nederland en België heel erg meevallen.

Bezienswaardigheden Torremolinos

Waar Torremolinos in het verleden met name door jongeren en de jetset bezocht werd, vindt nu steeds meer een verschuiving plaats naar ouderen en gepensioneerden. Het is net als Benidorm voor het overwinteren zeer populair.

De twee grote stranden in Torremolinos zijn Bajondillo en Carihuela. In Torremolinos vind je vele bars en discotheken. Torremolinos heeft een prachtig zandstrand van maar liefst zes kilometer lang. Het strand dankt haar populariteit aan het goudkleurige zand en de gezellige boulevard. Je kunt hier heerlijk van het strand genieten, terwijl je uitkijkt over de Middellandse Zee.

In de wijk La Carihuela met het gelijknamige strand vind je een populaire wijk waar je de typische Andalusische sfeer kunt proeven. Oude visserswoningen, een prachtige promenade en smalle straatjes waar je eindeloos kunt ronddwalen, maken het straatbeeld compleet. De lokale visrestaurants zijn zeer bekend en populair vanwege de hoge kwaliteit en uitstekende menukaart.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje. Of bekijk alle andere steden in de regio Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy