De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Torrox

Beste reistijd Torrox


De beste reistijd voor Torrox in de regio Andalusië (Spanje) zijn de maanden april tot en met juni en september tot en met oktober. De zomermaanden van juli tot en met augustus zijn geschikt om heerlijk aan het strand liggen en te genieten van de zon, maar kunnen te heet zijn voor een actieve vakantie. Ook in onze winter is het klimaat van Torrox heel geschikt om te overwinteren.

Torrox bestaat uit twee plaatsen: Torrox Pueblo, dat in het binnenland ligt en Torrox Costa dat aan zee ligt. Torrox Costa is een typisch toeristenplaatsje. Torrox is een typisch Spaanse wit dorp in Andalusië. Het dorp telt 13.000 inwoners en ligt ongeveer 50 kilometer ten oosten van Málaga. Het dorp ligt op 5 km van de kustlijn en is omringd door het spectaculaire Sierra Almijara-gebergte.

Beste reismaanden Torrox

Klimaat Torrox

Het klimaat van Torrox is een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en relatief droog en in de winters wat meer regen en aangename, maar variërende temperaturen. De warmste maand is augustus, waarbij de temperatuur rond 30 graden ligt. Uitschieters naar boven komen ook voor. De koudste maand is januari met een gemiddelde temperatuur van 15 graden overdag. De minste neerslag valt in juli.

Hoogseizoen Torrox

Het hoogseizoen in Torrox loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Overwinteraars kunnen tijdens de winter ook prima terecht in Torrox.

Regen en neerslag in Torrox

De meeste regen in Torrox valt in de wintermaanden, hoewel er vergeleken met Nederland en België weinig valt. Vooral tussen november en januari kun je er neerslag in de vorm van regen verwachten.

Bezienswaardigheden Torrox

Torrox Pueblo is een typisch Andalusisch wit dorp met smalle straatjes en gezellige pleintjes. Maak er een leuke wandeling en verdwaal tussen alle trappen en potten met bloemen en proef de echte authentieke Spaanse sfeer. Hier vind je nog geen massatoerisme.

Bekijk de Iglesia de la Encarnación, die gebouwd werd in de 16e eeuw. Ook la Emita de Nuestra Señora de las Nieves is interessant, het werd gesticht door monniken in de 18e eeuw.

Op maandagen vind je zowel aan de doorgaande weg in Torrox Costa als in Torrox Pueblo een leuke en gezellige markt.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Andalusië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy