De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tossa de Mar

Beste reistijd Tossa de Mar


De beste reistijd voor Tossa de Mar in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. Tossa de Mar is een Spaanse badplaats aan de Costa Brava en ligt ongeveer 100 kilometer ten zuiden van de Franse grens en 95 kilometer ten noorden van Barcelona . Het ligt vlak bij het populaire vakantieoord Lloret de Mar. Tossa de Mar is minder toeristisch dan Lloret de Mar en heeft daardoor een meer Spaanse uitstraling.

Beste reismaanden Tossa de Mar

Klimaat Tossa de Mar

Het klimaat van Tossa de Mar is een mediterraan klimaat met warme droge zomers en milde winters. Van juni tot en met augustus kun je vrijwel elke dag rekenen op veel zon en heerlijke temperaturen, gemiddeld tussen 28 en 30 graden. Uitschieters naar boven komen ook voor, maar de zee zorgt altijd voor een aangename verkoeling. In de winter blijft de temperatuur in Tossa de Mar tussen 13 en 16 graden.

Hoogseizoen Tossa de Mar

Het hoogseizoen in Tossa de Mar loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar. Vooral in de maanden juli en augustus is het in Tossa de Mar hoogseizoen. In de wintermaanden is het klimaat van Tossa de Mar redelijk geschikt om te overwinteren, maar echte zonliefhebbers kunnen beter wat verder naar het zuiden reizen voor net wat aangenamer weer.

Regen en neerslag in Tossa de Mar

De meeste regen in Tossa de Mar valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. In de zomer blijft het vrijwel door in Tossa de Mar. Heel af en toe kan het regenen, maar dan vooral tijdens een onweersbui die snel weer overwaait.

Bezienswaardigheden Tossa de Mar

Tossa de Mar is een van de meest bezochte badplaatsen aan de Costa Brava. Tossa de Mar leent zich dan ook uitstekend voor een heerlijke zonvakantie en strandvakantie. Er zijn drie stranden: Playa Gran (Tossa Beach), de Mar Menuda en El Codolar.

Bezoek ook Vila Vella, een muur met vijf wachttorens die in de 16e eeuw ter bescherming diende tegen de Noord-Afrikaanse piraten. Van de vijf oorspronkelijke torens staan er nog drie: Torre del Codolar, Torre de les Hores and Torre d’en Joanàs.

Lekker ontspannen kan niet alleen op het strand, maar ook in Sa Riera Park, net buiten het centrum van Tossa de Mar.

Een leuke excursie die nogal eens gemaakt wordt vanuit Tossa de Mar is naar Sant Grau. Sportievelingen trekken zelfs met de fiets naar dit kerkje dat een 15-tal kilometer buiten de stad ligt. Dit neogotische tempeltje staat in verband met de legende van de heilige Grau d’Aquilla die hier leefde rond de 9de eeuw.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy