De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Vilanova i la Geltru

Beste reistijd Vilanova i la Geltrú


De beste reistijd voor Vilanova i la Geltrú in de regio Catalonië (Spanje) zijn de maanden april tot en met oktober. De stad met ongeveer 60.000 inwoners ligt zes kilometer westelijk van Sitges en is de grootste plaats van de streek. Vilanova i la Geltrú kent zowel een mooi strandleven en binnenstad met twee totaal verschillende sferen.

Beste reismaanden Vilanova i la Geltrú

Klimaat Vilanova i la Geltrú

Het klimaat van Vilanova i la Geltrú is een mediterraan klimaat. Door de nabijheid van de Middellandse Zee is het er zelfs in de maanden juli en augustus erg aangenaam met temperaturen rond 27 tot 28 graden. ´s Nachts zakt de temperatuur tot ongeveer 17 graden. Ideaal om nog lekker buiten te zijn en te genieten van zwoele zomeravonden in de stad, het strand of op een terras aan de boulevard.

Hoogseizoen Vilanova i la Geltrú

Het hoogseizoen in Vilanova i la Geltrú loopt van de maanden juli tot en met augustus, gelijk met de zomervakantieperiode in Nederland en de rest van Europa. In de voorjaarsmaanden kan het al erg aangenaam zijn, terwijl het er nog vrij rustig is. Hetzelfde geldt voor het najaar.

Regen en neerslag in Vilanova i la Geltrú

De meeste regen in Vilanova i la Geltrú valt in de wintermaanden, hoewel de hoeveelheden vergeleken met Nederland en België heel erg meevallen. Ook in onze winter is het klimaat van Vilanova i la Geltrú geschikt om te overwinteren, maar echte winterzon en wat hogere temperaturen vind je wat meer naar het zuiden.

Bezienswaardigheden Vilanova i la Geltrú

De binnenstad is vanaf het strand via één doorgang te bereiken (bij de stenen obelisk). Dit komt omdat er in de 19 eeuw direct langs de kust een spoorlijn is aangelegd, omdat het strand toen vooral een vissersplek was. Buitenlandse toeristen hebben Vilanova nog niet ontdekt, dus als je echte Spaanse sferen wilt opzoeken, zit je hier goed.

De binnenstad stamt uit de Romeinse tijd, maar ook uit de middeleeuwen zijn nog wat overblijfselen te zien, evenals diverse mooie 19e panden. De ramblas zijn ’s middags en ’s avonds van vijf tot acht zeer levendig en druk, met vooral Spanjaarden. Er zijn veel winkels, er is elke dag markt en voor iedereen is er wat te vinden.

Terug naar andere gebieden, eilanden en steden in Spanje of andere steden in Catalonië.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy