De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Sri Lanka

Beste reistijd Sri Lanka


Beste reismaanden Sri LankaDe beste reistijd voor Sri Lanka zijn de maanden december tot en met april voor de zuid- en de westkust . Voor de noord- en oostkust is de beste reisperiode juist de periode van april tot en met september. Sri Lanka is over het algemeen het hele jaar door goed te bezoeken, deels afhankelijk van de regio van het land waar je naartoe reist. Voor heel Sri-Lanka geldt dat het weer altijd vrij onvoorspelbaar is.

Beste reismaanden Sri Lanka

Klimaat Sri Lanka

Sri Lanka kent een tropisch klimaat. Vanwege de ligging dicht bij de evenaar ligt, zijn de temperatuurverschillen tussen de zomer en winter in de laaggelegen gebieden niet groot. De hooglanden van Sri Lanka kennen een koeler, meer gematigd klimaat met gemiddelde temperaturen die tussen de 16 en 20 graden liggen. De maanden tussen maart en augustus zijn meestal de warmste en tussen oktober en februari de koudste.

In het westelijke kustgebied wordt het gedurende de dag rond de 29 graden. In het binnenland is het koeler, met dagtemperaturen tussen de 16 en 24 graden, met nachttemperaturen rond de 10 graden.

Hoogseizoen Sri Lanka

Het hoogseizoen in Sri-Lanka voor de zuidwestkust en het binnenland van Sri Lanka loopt van december tot april.

Regenseizoen Sri Lanka

Sri Lanka kent twee regenseizoenen. Van mei tot en met september is de zuidwest-moesson in de zuid- en westkust. Van oktober tot en met april is de noordoost-moesson in de noord- en oostkust. In de moessonperiode zijn de regenbuien wel kort maar krachtig. Ze vallen meestal aan het einde van de dag en het regent nooit de hele dag. Na een paar uur kun je weer rekenen op een stralende zon.

Bezienswaardigheden Sri Lanka

Bezoek Anuradhapura, een heilige stad voor Boeddhisten. De stad is een pelgrimsoord met Boeddhistische bouwwerken van ruim 80 meter hoog.

Wandel door Galle, een volledig ommuurde stad in het zuidwesten van Sri Lanka. Vroeger was Galle de belangrijkste havenstad van Sri-Lanka en werd ter verdediging een groot fort aangelegd. In de stad zijn de sporen van Nederlandse kolonisatie nog zichtbaar.

De tempel van Dambulla is een tempel hoog bovenop een rots. Tijdens de klim word je verrast door apen die proberen om lekkernijen te stelen. Op de top zie je lange galerijen met mooie rotstempels.

Mooie natuur is te vinden op de hoogvlakte Horton Plains, met vele vlinders en vogels. Bij Lands End heb je een spectaculair uitzicht over een kloof. Ook het Kaudulla National Park is een aanrader. In dit park leven wilde olifanten. Het Yala National Park is een mooi wildpark en het grootse natuurgebied van Sri Lanka, waar je veel wild zoals olifanten, buffels, antilopen, wilde zwijnen en luipaarden kunt spotten. Ook krokodillen en apen komen in dit gebied voor. Veel mensen bezoeken ook het Pinnawela olifantenweeshuis, een opvangcentrum voor kleine weesolifantjes. Je kunt de olifantjes wassen in de rivier.

Boeddhistische cultuur snuiven kan in Kandy, de belangrijkste religieuze stad van Sri Lanka. Tijdens de 10-daagse parade wordt de tand van Boeddha door de stad vervoerd op een olifant.

Het paleis van Sigiriya is een bijzonder paleis bovenop een hoge rots. Je beklimt de rots met steile trappen en ladders. Een unieke ervaring die beloond wordt met een prachtig uitzicht.

Visum voor Sri Lanka

Voor een toeristisch bezoek aan Sri Lanka is het noodzakelijk dat je in het bezit bent van een geldig visum. Je kunt het visum voor Sri Lanka eenvoudig online aanvragen, zonder hiervoor papierwerk in te hoeven vullen. Alle benodigde gegevens kun je digitaal aanleveren. De aanvraag duurt maximaal 72 uur, maar meestal wordt het visum bij E-visums.nl al dezelfde dag geleverd. Het visum dat je ontvangt is het officiële visum voor Sri Lanka. Je kunt dus met een gerust hart op (door)reis. Vraag het direct en eenvoudig aan via https://e-visums.nl/sri-lanka

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy