De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Suriname

Beste reistijd Suriname


Beste reismaanden SurinameDe beste reistijd voor Suriname zijn de maanden februari tot en met half april en half augustus tot half november. Dit zijn de periodes van de kleine en grote droge tijd. In de regentijd regent het juist erg veel. In de droge tijd kan het heet worden, maar de wegen zijn dan wel goed begaanbaar. In Suriname is het altijd warm en vochtig. Als er regen valt, dan is dat meestal in de namiddag in de vorm van heftige buien.

Beste reismaanden Suriname

Klimaat Suriname

Suriname heeft een tropisch regenwoudklimaat, met temperaturen rond de 30 graden. In het binnenland wordt het vaak nog 5 graden warmer en zijn de nachten er met 16 graden wat kouder. Suriname kent vier verschillende seizoenen, een lang en een kort regenseizoen en een lang en kort droog seizoen. De korte regentijd loopt van december tot en met januari, de lange regentijd van eind april tot en met begin augustus. De korte droge tijd loopt van februari tot en met half april, terwijl de lange droge tijd loopt van september tot en met november.

De temperatuur in Suriname is goed te voorspellen en ligt in de ochtend rond de 22 graden, waarna de temperatuur verder stijgt naar gemiddeld 32 graden. Tijdens de korte droge tijd is het in het noorden iets koeler dan de rest van het jaar vanwege een passaatwind. In het zuiden wordt het in de hogergelegen gebieden koeler dan in de rest van het land.

Hoogseizoen Suriname

Het hoogseizoen in Suriname loopt van half augustus tot begin oktober. Ook de periode half december tot en met half januari is een populaire periode in het land.

Regenseizoen Suriname

In Suriname kan altijd wel een bui vallen, zelfs in de droge maanden. In de regenseizoenen valt ongeveer de dubbele hoeveelheid vergeleken met de droge seizoenen. De korte regentijd loopt van december tot en met januari, de lange regentijd van eind april tot en met begin augustus.Op sommige plaatsen loopt de neerslaghoeveelheid lokaal nog veel verder op. Vaak valt er in de regentijd in de namiddag of ’s nachts een enorme bui en is het de rest van de dag droog. Af en toe regent het ook wel eens een hele dag.

Bezienswaardigheden Suriname

Bezoek Paramaribo, een kleurrijke stad met Ford Zeelandia en Paramaribo Zoo.

Natuurliefhebbers bezoeken de Blanche Marie watervallen, een van de grootste watervallen van Suriname. Alleen de rit van 300 kilometer ernaartoe vanaf Paramaribo is een heel avontuur. Ga in het binnenland ook zeker naar het Brownsberg natuurpark. Hier begint het Amazonegebied.

Daarnaast kun je tussen februari en juli getuige zijn van zeeschildpadden die hun eieren leggen in natuurreservaat Galibi. Mooie stranden vind je hier ook. Een lust voor het oog met palmbomen en bootjes.

Vogelliefhebbers kunnen Bigi Pan bezoeken. Een enorm natuurreservaat dat onder invloed staat van eb en vloed. Het trekt zeer veel verschillende vogelsoorten aan.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy