De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Swaziland

Beste reistijd Swaziland


Beste reismaanden SwazilandDe beste reistijd voor Swaziland zijn de maanden mei tot en met augustus. De temperaturen zijn in deze periode erg aangenaam tussen gemiddeld 22 en 25 graden en het is redelijk droog. Bovendien is het dan geen hoogseizoen in de regio Zuid-Afrika. In de nachten kan het nog wel behoorlijk afkoelen. De meeste regen valt in Swaziland tussen november en maart.

Beste reismaanden Swaziland

Klimaat Swaziland

Het klimaat van Swaziland is een gematigd savanneklimaat in de hogergelegen gebieden. Dit klimaat heerst vooral in het westen van Swaziland. In het oosten is een warm steppeklimaat, dat in de lagergelegen gebieden heerst. De seizoenen zijn in Swaziland omgekeerd aan die in Nederland en België. In de winter is het in Swaziland zomer en omgekeerd. In Swaziland is het winter van juni tot en met augustus en zomer van december tot en met maart.

In de zomer van december tot en met maart, wordt het ongeveer 25 graden in Mbabane, de hoofdstad van Swaziland. Buiten de zomer wordt het gemiddeld 22 graden. Mbabane ligt in de hoger gelegen gebieden in het westen ligt, waar de temperatuur wat lager ligt dan in het oosten. Hier wordt het een stuk warmer. De wintermaanden in Swaziland zijn vaak erg zonnig, vanwege het ontbreken van regenwolken.

Hoogseizoen Swaziland

Het hoogseizoen in Swaziland loopt van december tot en met januari en loopt gelijk met het hoogseizoen in Zuid-Afrika. In deze maanden hebben de Zuid-Afrikanen zomervakantie. Vooral het Krugerpark is druk gedurende het hoogseizoen. Ook veel accommodaties zitten in het hoogseizoen vol, waarbij de prijzen hoger liggen dan in de overige maanden.

Regenseizoen Swaziland

Het regenseizoen in Swaziland loopt van oktober tot en met april. Swaziland is een van de natste gebieden van Afrika, waarbij circa driekwart van de regen in de zomermaanden valt. Tijdens het regenseizoen is het warm en voelt het vaak benauwd aan. (Malaria)muggen voelen zich in die periode thuis en kunnen vooral in het regenseizoen overlast veroorzaken.

Bezienswaardigheden Swaziland

De grootste trekpleister van Swaziland zijn de prachtige natuurparken. Het grootste park van Swaziland is Malolotja, waarin mooie wandelingen gemaakt kunnen worden. Ook het Natuurreservaat Mlilwane is bijzonder. Hier leeft groot wild, waaronder antilopen, nijlpaarden en apen.

Bezoek ook Hlane Royal, natuurreservaat Mlawula en natuurreservaat Mkhaya, waarin neushoorns en buffels voorkomen. Tussen Mbabane en Manzini vind je de Mantenga watervallen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy