De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tadzjikistan

Beste reistijd Tadzjikistan


Beste reismaanden TadzjikistanDe beste reistijd voor Tadzjikistan zijn de maanden maart tot en met april en september tot en met oktober. Je reist dan in het voorjaar en het najaar, waarin de temperatuur gemiddeld tussen de 20 en 30 graden ligt. In de zomer kan het in Tadzjikistan namelijk (te) heet worden voor een prettig verblijf. Van juni tot en met oktober kunnen zandstormen voorkomen. In de winter kan het extreem koud worden.

Beste reismaanden Tadzjikistan

Klimaat Tadzjikistan

Het klimaat van Tadzjikistan is een klimaat van contrasten. In de zomer wordt het erg warm en in de winter juist erg koud. In het Pamir hooggebergte daalt de temperatuur in de winter extreem. In de zomer loopt de temperatuur in grote delen van het land op naar boven de 40 graden. In de lente en herfst is het aangenamer, maar kan er regen vallen en kunnen er stormen voorkomen.

Hoogseizoen Tadzjikistan

Tadzjikistan kent geen toeristisch hoogseizoen. Het land is nog niet ontdekt door toeristen.

Regenseizoen Tadzjikistan

In het voorjaar valt de meeste regen in Tadzjikistan. Vooral in de maanden maart en april valt er regen. In de zomermaanden juli en augustus valt er zeer weinig.

Bezienswaardigheden Tadzjikistan

Bezoek de hoofdstad Dushanbe, met veel bijzondere gebouwen, waaronder het Presidentiële Paleis, een Russisch-orthodoxe kerk en een moskee. Ook slenteren over de bazaars is een leuke bezigheid.

De grootste trekpleister zijn de bergen. Ze bieden een paradijs voor bergsporters. Een groot deel van het land ligt immers al op een hoogte van meer dan 3000 meter en heeft zeer hoge bergtoppen tot 7.500 meter hoog. Een mooie bestemming voor bergsporters en avontuurlijk ingestelde reizigers. Ook kan in het Pamirgebergte prachtig gewandeld worden. In de bergen zijn ook mooie meren te vinden, waaronder het meer Karakul. Dit meer is erg bijzonder, omdat het ontstaan is door een meteorietinslag. In het zuidoosten van Tadzjikistan vind je de warmwaterbronnen van Garm Chashma.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy