De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Taiwan

Beste reistijd Taiwan


Beste reismaanden TaiwanDe beste reistijd voor Taiwan zijn de maanden oktober en november. Het is dan herfst in Taiwan. Gedurende deze reisperiode is het klimaat van Taiwan erg aangenaam. Door tussen oktober en november te reizen vermijd je de regen die vooral in de lente valt en het tyfoonseizoen dat loopt van juni tot en met september.

Beste reismaanden Taiwan

Klimaat Taiwan

Taiwan heeft een tropisch klimaat en in de bergen een steppeklimaat. Gemiddeld is het in juli 28 graden en 15 graden in januari. Over het algemeen is de zomer heet en vochtig met temperaturen rond de 33 graden overdag. De zee zorgt er voor dat extreme temperaturen niet snel voorkomen. De zomers zijn warm en plakkerig, vooral in de grote steden. Taiwanezen zelf zoeken de oceaan op voor wat verkoeling vanaf mei tot september, als de zomer op haar warmst is.

De winter in Taiwan duurt van december tot en met februari en is kort en mild. Sneeuw valt alleen in het hooggebergte. De winter is in Taiwan aangenaam, slechts in het noorden van het land is het in de winters koud. Het zuiden van Taiwan is het hele jaar warm genoeg om te zwemmen. De herfst blijft lang warm, tot ver in november.

Hoogseizoen Taiwan

In het hoogseizoen kan het lastig zijn hotels te vinden, vooral in de kleinere plaatsen met weinig accommodaties.

Regenseizoen in Taiwan

De hoeveelheid regen in Taiwan is erg afhankelijk van het seizoen, de plaats en de hoogte waar je je bevindt. Gedurende de winter regent het in Taipei bijna constant. Vooral juli en augustus zijn in Taipei natte maanden. Van eind oktober tot begin maart valt er in net noorden van Taiwan veel regen, terwijl het zuidelijk deel dan een frisse, zonnige winter kent. In de zomer is de situatie juist omgekeerd, dan is er veel regen in het zuiden terwijl het in het noorden warm en droog is.

Orkanen in Taiwan

Taiwan wordt elk jaar getroffen door drie tot vier tyfoons. Deze tyfoons komen vaak uit het zuiden of oosten en trekken dan vaak naar Japan of China. Doordat ze de bergen oversteken valt extra veel regen. Dit heeft tot gevolg dat op het eiland veel schade ontstaat en dat overstromingen snel plaatsvinden. Het orkaanseizoen voor het zeegebied bij Taiwan loopt van 1 mei tot 1 januari. Het hoogtepunt zijn de maanden juli, augustus en september. Dan is de kans erg groot dat Taiwan door een tyfoon wordt getroffen. Taiwan ligt ook op de breuklijn van tektonische platen, waardoor aardbevingen regelmatig voorkomen. Meestal zijn het kleine trillingen.

Taiwan bezienswaardigheden

Het grootste deel van de bevolking woont aan de westkust, waar een smalle strook vruchtbare grond ligt. Het midden en oosten van Taiwan bestaat uit grillig en rotsachtig gebied van bergketens. De berg Yushan op het midden van het eiland is met 3997 meter het hoogste punt in Taiwan. De kleine eilandjes die bij Taiwan horen heten Penghu, Lanyu, Green, Kinmen, Matsu en Wuchiu.

Bezoek in Taiwan zeker een tempel, de avondmarkten in Taipei, Het National Taiwan Museum en het dorp Jiufen. In dit dorp werd gedurende de Japanse bezetting uit verschillende mijnen goud gewonnen.

Wat natuur betreft zijn zeker een bezoek waard: het Yushan National Park, waar de hoogste top van het land te vinden is, Het Taroko National Park, waar een gigantische kloof te bezichtigen is. Ook Kenting National Park in het zuiden van Taiwan is prachtig. Het park heeft prachtige zandstranden en je kunt er een duik nemen in de azuurblauwe zee.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy