De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tanzania

Beste reistijd Tanzania


Beste reismaanden Tanzania

De beste reistijd voor Tanzania zijn de maanden juni tot en met september, vooral in het noorden van Tanzania. Je reist dan na de grote regentijd. En in de droge en koelere periode. Ook de periode na de korte regentijd van december tot en met maart kan ook. De regentijd van maart tot en met mei is minder geschikt, omdat veel wegen dan slecht begaanbaar zijn.

Voor het zuiden van Tanzania en Zanzibar is de beste reistijd tussen half mei en eind oktober. Vooral als je groot wild wilt zien is de december tot en met maart uitstekend geschikt.

Beste reismaanden Tanzania

Klimaat Tanzania

Het klimaat van Tanzania is grotendeels een tropisch klimaat met temperaturen tussen de 27 en 32 graden. ’s Nachts koelt het in het binnenland in de zuidelijke en noordelijke hooglanden afkoelen tot een frisse 10 tot 12 graden. In januari en februari wordt het gemiddeld wat warmer dan in een Nederlandse zomer. Er zijn twee regentijden: een kleine regentijd in november en december en een grote regentijd van maart tot en met april.

In Tanzania zijn vier seizoenen te onderscheiden. Van juni tot en met augustus is het droog en koel relatief. In de hogergelegen gebieden, waaronder Serengeti en Ngorongoro wordt het zelfs fris. Van september tot en met december wordt warmer en van eind oktober tot eind december zijn er korte regens. Van januari tot maart is het warm en droog, maar aan de kust en op Zanzibar kan het benauwd aanvoelen. Van maart tot en met april is de lange regentijd. Wegen worden dan slecht begaanbaar. De Tanzaniaspecialist vertelt er graag meer over.

Hoogseizoen Tanzania

Het hoogseizoen in Tanzania loopt van juli tot en met augustus en van december tot en met januari. De meeste accommodaties zijn in deze beide periodes al maanden van te voren volgeboekt.

Regenseizoen Tanzania

In oktober en november is het korte regenseizoen en van maart tot en met mei is het grote regenseizoen. De andere maanden zijn vrij droog in Tanzania. Het land is in het regenseizoen interessant voor vogelaars. Mensen die groot wild willen zien kunnen beter in het droge seizoen gaan. De koelste en droogste tijd is juni tot en met september. De meeste maanden is het rond de 25-30 graden. De buien in het regenseizoen zijn kort en krachtig en vallen vooral in de nacht en in de ochtend.

In het noorden zijn safari’s in de regentijd nog goed mogelijk. In het zuiden is dit lastiger. Wanneer je in het regenseizoen in het noorden reist, heb je kans om de migratie in Serengeti te zien. Bovendien zijn er minder toeristen en is de natuur op haar mooist.

Visum Tanzania aanvragen

Vraag nu online uw visum voor Tanzania aan. U kunt uw aanvraag voor Tanzania eenvoudig online invullen. Het aanvraagformulier neemt slechts vijf minuten in beslag.

Bezienswaardigheden Tanzania

De meeste mensen bezoeken Tanzania voor de natuurpracht, het maken van een safari in Tanzania en het beklimmen van de Kilimanjaro. De Kilimanjaro is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika en ligt vlakbij de evenaar.

Bezoek ook Serengeti National Park, vooral bekend van de grote migratie van meer dan een miljoen gnoes en honderdduizenden zebra’s. Behalve gnoes en zebra’s kun je er ook groot wild spotten, waaronder olifanten, leeuwen, giraffen, buffels, jachtluipaarden en krokodillen.

In het middelpunt van Serengeti vind je de Ngorongoro krater, die het gevolg is van het instorten van een vulkaan. Hier leven enkele tienduizenden dieren in de krater. Ook zijn in deze omgeving enkele stammen met een traditionele levenswijze te vinden.

Arusha wordt ook veel bezocht. Het weer is hier aangenaam vanwege de wat hogere ligging op 1400 meter. Veel toeristen vertrekken vanuit Arusha naar de nabijgelegen parken Serengeti, Ngorongoro Crater, Lake Manyara, Olduvai Gorge, Tarangire National Park en de Kilimanjaro.

Tarangire National Park is een populair park om wild te zien. Bij het begin van de regentijd trekken de dieren naar de graslanden. In dit park zie je een glooiend landschap met overal termietenheuvels en baobabs.

Tot slot is Zanzibar een mooie bestemming. Paradijselijke stranden, een levendige omgeving en een bijzondere nog tastbare geschiedenis. Vanaf hier werden ontdekkingsreizen ondernomen, door Livingstone en Stanley.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy