De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Thailand

Beste reistijd Thailand


Beste reismaanden ThailandDe beste reistijd voor Thailand zijn de maanden november tot en met februari. Het regent dan het minst en het is niet te warm. Leuke bijkomstigheid is dat er in die maanden in Thailand veel feestdagen en festivals zijn (zoals Loi Krathong). Bekijk de beste reismaanden voor Thailand voor de regio die jij bezoekt. We verdelen het land grofweg in Noord-Thailand, Centraal Thailand en Zuid-Thailand. Kies de regio die op jouw reis het meest van toepassing is voor het beste reisadvies.

Beste reismaanden Thailand

Klimaat Thailand

Het klimaat van Thailand is grofweg te verdelen in drie seizoenen:
1. Het droge seizoen, dat loopt van november tot en met februari. In deze droge periode regent het vrijwel niet en zijn de temperaturen aangenaam.
2. Het hete seizoen. Loopt van juli tot en met oktober. Niet alleen de temperatuur is dan hoog in Thailand, maar ook de luchtvochtigheid, waardoor het benauwd aanvoelt.
3. Het regenseizoen. Hevige, maar korte regenbuien van ongeveer een uur. In de ochtend en namiddag kun je gewoon van de zon genieten.

Hoogseizoen Thailand

Van november tot en met februari is het hoogseizoen in Thailand. Dit heeft drukte en hogere prijzen tot gevolg. Wat voor jou de beste reistijd is, heeft daarom deels ook te maken met welk deel van Thailand je bezoekt. Thailand is te verdelen in Noord-Thailand, Centraal Thailand en Zuid-Thailand.

Regenseizoen Thailand

Het regenseizoen in Thailand loopt van juli tot en met oktober. Gedurende deze reisperiode is het in Thailand minder druk, zijn de hotelprijzen lager en de temperaturen draaglijk. Bovendien is het landschap mooi groen. De tropische regenbuien in het regenseizoen zijn meestal kort en heftig. Dus in de praktijk valt het regenseizoen in Thailand mee.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy