De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Bangkok

Beste reistijd Bangkok


De beste reistijd voor Bangkok zijn de maanden november tot en met maart. Voor veel mensen is deze droge periode ideaal, maar ook in de andere maanden is Bangkok prima te bezoeken. Soms zijn tijdens de regentijd de wegen naar plaatsen in het noorden afgesloten, maar kun je nog wel naar populaire badplaatsen in het zuiden en naar plaatsen in het westen van Thailand.

Bangkok is de hoofdstad van Thailand. Het is een gigantische metropool met ongeveer 8 miljoen inwoners. Voor de meeste reizigers begint of eindigt een reis door Thailand of zelfs andere delen van Zuidoost-Azië in Bangkok. Bangkok is een fascinerende metropool en zeker een bezoek waard.

Beste reismaanden Bangkok

Klimaat Bangkok

Het klimaat van Bangkok is tropisch nat, maar kent ook een droog seizoen. Gemiddelde temperaturen in de stad liggen ongeveer 2 graden hoger dan buiten de stad. Bangkok is op haar droogst tussen november en februari, terwijl de luchtvochtigheid ook kan toenemen tijdens deze drogere periode, vooral in april en mei. De heetste maanden in Bangkok zijn maart tot augustus. Het regenseizoen uit zich tussen juni en oktober. Kenmerkend voor Bangkok zijn de grote hoeveelheden smog in de drogere periodes.

Hoogseizoen Bangkok

Bangkok kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met februari.

Regenseizoen Bangkok

Het regenseizoen in Bangkok loopt van juni tot en met oktober. In deze tijd van het jaar kun je korte perioden van regenachtig weer verwachten, met buien die vooral in de namiddag vallen. Ongeveer 90 procent van de regen valt in deze tijd van het jaar, hoewel zelfs tijdens de regentijd Bangkok nog steeds veel zonneschijn ontvangt. De meeste regen valt in de buurt van Bangkok van augustus tot en met oktober. In het regenseizoen kun je ook prima een rondreis vanuit Bangkok ondernemen.

Bezienswaardigheden Bangkok

Bezoek mooie boeddhistische tempels, met mooie gouden puntdaken en rijkelijke versieringen van buiten en binnen. Een van de oudste tempels van Bangkok is de ‘Wat Pho’, de tempel met de liggende Boeddha en daardoor ook de meest bekende. Deze liggende Boeddha is het grootste Boeddhabeeld in heel Thailand.

De drijvende markt is ook een belangrijke attractie van Bangkok, je vindt er volle bootjes waarin allerlei producten worden aangeboden. Net buiten Bangkok is er de ‘Amphoe Damnoen Saduak’ markt die zeer de moeite waard is.
Zin om meer markten te zien? Ga dan naar Chatuchak, de grootste markt van Bangkok, waar je Thaise producten, kunst, levende dieren, boeken, muziek en bloemen zult vinden. Op zaterdag en zondag is deze markt te bezoeken.

Ook China Town is een drukbezochte plek in Bangkok. ‘s Avonds is het er een drukte van belang en je kijkt er je ogen uit. Kleuren, geuren in een bijzondere omgeving.

In Bngkok vind je verder veel uitgaansgelegenheden, met bars, restaurants, karaokebars en clubs. Vooral de Sukhumvisitstraat en Khao Sanstraat zijn beroemd. In de uitgaansstraten van de wijk Silom, bij Nana Plaza en Soi Cowboy is veel prostitutie, waar je in Bangkok zonder twijfel geconfronteerd zult worden. In de wijk Patong vind je vele go-go bars.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy