De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Centraal-Thailand

Beste reistijd Centraal-Thailand


De beste reistijd voor Centraal-Thailand zijn de maanden november tot en met april. Centraal Thailand wordt aangeduid als het deel van land dat tussen Cambodja en Myanmar ligt. De belangrijkste stad is Bangkok. Deze regio in Thailand heeft een behoorlijk voorspelbaar klimaat. De temperatuur blijft meestal stabiel rond de 30 graden Celsius en ook de regen is goed te voorspellen.

Centraal Thailand is verder het hele jaar door goed te bereizen. In de maanden mei tot en met september valt hier meer regen dan in de andere maanden, maar vaak gaat het om een verfrissende en welkome bui. In de regentijd valt regen meestal op vaste tijden, vaak in de namiddag.

Beste reismaanden Centraal-Thailand

Klimaat Centraal-Thailand

Het klimaat van Centraal-Thailand is een overgang tussen het savanneklimaat in het noordelijke deel en het tropische moessonklimaat in het zuiden. Het klimaat in midden Thailand is vrij goed te voorspellen met een temperatuur die gemiddeld rond 30 graden ligt. Het regenseizoen valt er gelijk met de zomermaanden in Nederland.

Hoogseizoen Centraal-Thailand

Centraal-Thailand kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met maart.

Regenseizoen Centraal-Thailand

Het regenseizoen in Centraal-Thailand loopt van mei tot en met oktober. Tijdens deze periode wordt de zon afgewisseld door korte, maar soms hevige regenbuien. Tijdens de regentijd, die valt in de Nederlandse zomermaanden vallen de buien vooral als een flinke tropische bui aan het eind van de middag. Na een uur is deze ook weer over. Ben je in de regentijd in Centraal-Thailand? Doe dan je sightseeing en excursies het beste aan het begin van de dag.

Bezienswaardigheden Centraal-Thailand

Bezoek Bangkok, de hoofdstad van Thailand met zo’n 8 miljoen inwoners. Voor veel mensen begint of eindigt een reis door Thailand in Bangkok. Bangkok heeft over het algemeen de rol van toegangspoort voor Thailand en de rest van Zuidoost-Azië.

Ga naar de stad Kanchanaburi en de brug over de rivier Kwai, waar je de invloed die de Japanners tijdens de Tweede Wereldoorlog hebben gehad kunt zien.

Bezoek Ayutthaya en haar vele tempels, op ongeveer 75 kilometer van Bangkok. Ayutthaya was ooit de hoofdstad van het oude Siam en de stad was het culturele centrum van het land. Toeristen komen nu naar deze plek om de grote verzameling tempels te bewonderen.

Ook erg de moeite waard zijn Sukhothai, met overblijfselen van de oude stad en vele tempels. Uit het oude koninkrijk van Sukhothai is het huidige Thailand ontstaan.

De stad Phitsanulok, een belangrijk verkeersknooppunt tussen Bangkok en Chiangmai en is ook zeker een bezoekje waard.

Een bijzonder evenement in Centraal Thailand vindt plaats in Dan Sai, het Phi Ta Khon festival, wat het geestenfestival betekent. Een uitbundig feest met fraaie kostuums, kleurrijke maskers en veel vuurwerk. Dit festival wordt jaarlijks gehouden en is bedoeld voor een voorspoedige oogst en voldoende regen. Een echt bijzonder schouwspel!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy