De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Hua Hin

Beste reistijd Hua Hin


De beste reistijd voor Hua Hin zijn de maanden november tot en met maart. Veel bezoekers vinden de maand april te warm, maar op de tropische stranden is het in Hua Hin nog best goed uit te houden. Hua Hin ligt op ongeveer 200 kilometer afstand van Bangkok en is de oudste badplaats van Thailand. Ook de Thaise bevolking zelf komt er vaak om de drukte van Bangkok te ontvluchten of een weekendje weg te gaan. Het zeewater is altijd warm en meestal waait er een verkoelend briesje. Hua Hin ligt aan de westoever van de Golf van Thailand en heeft ongeveer 75.000 inwoners.

Hua Hin beschikt over een lang zandstrand dat geleidelijk afloopt, waarmee het ook voor kinderen erg leuk, maar vooral ook veilig is. Je vindt er paarden waarop je een rit kunt maken over het strand, maar ook verschillende watersportactiviteiten zijn mogelijk. Hua Hin is een van de bekendste en populairste vakantiebestemmingen voor Thailand, waar ook de locals graag op vakantie gaan.

Beste reismaanden Hua Hin

Klimaat Hua Hin

Het klimaat in de buurt van Hua Hin is tropisch, waarin een duidelijk regenseizoen te herkennen is. Onze wintermaanden van december tot en met medio maart zijn de droge tijd in Hua Hin. Het klimaat ook in het regenseizoen in Hua Hin nog aangenaam, er valt vergeleken met de rest van Thailand relatief weinig regen en de zeebries maakt de warmte draaglijker. Grofweg zijn er drie seizoenen te onderscheiden: een wat koelere tijd en droog seizoen van november tot en met februari, een warmer en droog seizoen van maart tot en met mei en een regenseizoen van juni tot en met oktober. De droogste maand is meestal januari, waarin zeer weinig regen valt. Januari is ook de koelste maand van het jaar. De warmste maand van het jaar is mei. De rest van het jaar schommelt de gemiddelde temperatuur tussen de temperaturen in deze maanden.

Hoogseizoen Hua Hin

Hua Hin kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met maart. Het regent dan het minst en het is niet te warm.

Regenseizoen Hua Hin

Het regenseizoen in Hua Hin loopt van mei tot en met oktober. De meeste regen valt in september en oktober. Desondanks is Hua Hin relatief gezien een van de droogste gebieden van Thailand en betekent regen in het regenseizoen vaak enkele uren stevige buien, waarna het snel weer opklaart.

Bezienswaardigheden Hua Hin

Niet alleen buitenlandse toeristen komen naar Hua Hin voor een strandvakantie, maar ook bij de lokale Thai is Hua Hun een favoriete vakantiebestemming. Vergeleken met Pattaya is het strand er nog mooier en het zeewater helder.
Genieten kan ook op het lange zandstrand van Hua Hin. Het strekt zich uit over de gehele lengte van Hua Hin, in de vorm van een fijn wit zandstrand. Qua schoonheid zijn de stranden van Koh Phi Phi mooier, maar het grote voordeel van het strand bij Hua Hin is de rustige zee en het erg langzaam aflopende strand. Hiermee is er geen onderstroming en is het strand zeer geschikt en veilig voor kinderen.

Bezoek ook het tempelcomplex op de heuvel Wat Khao Lad. Hier kun je in het wild levende apen zien en een 20 meter hoog gouden Boeddhabeeld bekijken. Op de berg Takiab ligt de tempel Wat Khao Takiab. Deze tempel staat ook wel bekend als de apentempel, vanwege de vele Makaken die daar wonen. De Apenheul in het echt! Over de hele stad verspreid liggen verder prachtige tempels en tempelcomplexen.

Het Hua Hin Treinstation is een attractie op zich. Een must see, ook wanneer je niet per trein in de stad aankomt. Het Hua Hin Treinstation was voorheen een paviljoen bij het koninklijk paleis in Sanamchan. Het station is het oudste gebouw in Thailand dat als station fungeert.

Op een uur rijden, ongeveer 45 kilometer van Hua Hin vind je Sam Roi Yot Nationaal Park. Met 100 vierkante kilometer een relatief klein park, maar bevat een enorme variatie aan landschappen. Het beschikt over een mooie zee en stranden, zoutwatermoerassen en grotten. Bezoek er zeker de Phraya Nakhon grot, die door de enorme afmeting en een bijzonder paviljoen een onvergetelijke indruk zal achterlaten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy