De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Khao Lak

Beste reistijd Khao Lak


De beste reistijd voor Khao Lak zijn de maanden november tot en met februari. De luchten zijn dan meestal blauw en het is overwegend zonnig. In Khao Lak vind je prachtige stranden om lekker te ontspannen en te zwemmen. De zee is in deze maanden kalm, waarmee het ook een goede tijd is om van de verschillende watersporten te genieten.

Klimaat Khao Lak

Het klimaat van Khao Lak is een tropisch moessonklimaat en kent twee verschillende seizoenen. Een droog seizoen en een regentijd. De droge periode loopt van december tot en met februari, terwijl het regenseizoen in de maanden juni tot en met september plaatsvindt. De temperatuur ligt het hele jaar tussen de 30 en 34 graden. De heetste maanden zijn april tot en met mei.

Het regenseizoen loopt van juni tot en met september. Voor watersporten is deze tijd minder geschikt, maar het landschap is wel prachtig om te verkennen. Omdat de prijzen lager liggen kiezen nog veel mensen om in deze tijd van het jaar naar Khao Lak te gaan.

Hoogseizoen Khao Lak

Khao Lak kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met februari, waarin de prijzen vaak ook hoger liggen. Buiten dit seizoen kun je een stuk goedkoper verblijven en reizen.

Regenseizoen Khao Lak

Het regenseizoen in Khao Lak loopt van mei tot en met oktober. In de regenperiode zijn de buien desondanks vaak kort, maar hevig. De meeste regen valt in de late middag of in de avonduren.

Bezienswaardigheden Khao Lak

Khao Lak is een kleine kustplaats aan de Andaman Zee, in de buurt van Phuket. Het is een rustige stad met een relatief klein centrum. Het is daarom perfect geschikt om lekker te ontspannen. Zoek je meer actie, dan is Phuket dichtbij. Vanuit Khao Lak kun je Khao Sok Nationaal Park bezoeken, een dagtrip naar Takuapa maken, of gaan duiken bij de Surin- en Similaneilanden.

Khoa Lak is vooral populair bij duikers en mensen die grag snorkelen. Er zijn veel riffen en baaien die je kunt verkennen. Ook de stranden zijn prachtig, met wit zand en kraakhelder water. In het gelijknamige nationale park kun je wandelen met olifanten en mooie watervallen bezichtigen.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy