De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Koh Phi Phi

Beste reistijd Koh Phi Phi


De beste reistijd voor Koh Phi Phi zijn de maanden november tot en met maart. Weliswaar zijn korte regenbuien niet uitgesloten, maar door het warme klimaat is een korte regenbui vaak geen probleem. Rondreizen en strandvakantie zijn in deze maanden in het bijzonder aan te raden.

Koh Phi Phi is een nationaal park en gelijknamig eiland bestaande uit zes eilanden in het zuiden van Thailand in de provincie Krabi. De eilandengroep ligt op ongeveer 50 kilometer van Phuket en zo’n 40 kilometer van Krabi. Het grootste eiland in deze groep is Koh Phi Phi en ook het enige eiland in deze groep die bewoond is en waar toeristen mogen verblijven. Je vindt er prachtige stranden en natuur.

Beste reismaanden Koh Phi Phi

Klimaat Koh Phi Phi

Het klimaat van Koh Phi Phi is een tropisch moessonklimaat. De moesson start rond eind april. In dit regenseizoen komt er veel regen voor, waarbij de meeste buien in de namiddag en avond vallen. De gemiddelde temperatuur ligt overdag altijd boven de 30 graden, waarbij extreme uitschieters naar boven niet vaak voorkomen. De maximumtemperatuur ligt er rond 33 graden. Van januari tot en met maart heb je kans op de meeste zonuren en de minste regen. In de nacht is het nog altijd boven de 20 graden Celcius.

Hoogseizoen Koh Phi Phi

Koh Phi Phi kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met maart. December tot en met februari is het piekseizoen en stijgen de prijzen.

Regenseizoen Koh Phi Phi

Het regenseizoen in Koh Phi Phi loopt van mei tot en met oktober. Vooral september en oktober zijn erg nat.

Bezienswaardigheden Koh Phi Phi

Op Koh Phi Phi kun je erg goed snorkelen en duiken. Er zijn een aantal plekken geschikt om te snorkelen. Rondom Koh Phi Phi liggen ongeveer 15 duikplekken waar het hele jaar gedoken kan worden. De beste periode om te duiken is tussen februari en maart.

Bezoek het uitzichtpunt van Koh Phi Phi om tijdens een zonsopkomst of zonsondergang over de eilandengroep te kijken. Je kunt er komen door een wandeling van ongeveer een half uur over een steil pad.

Ga naar Monkey Beach om apen op het strand te zien. Pas wel op dat ze niets van je stelen! Het strand is lopend te bereiken, maar je kunt ook een bootje nemen.

Maak een dagtrip naar Koh Phi Phi Leh, het een na grootste eiland van de eilanden groep. Het eiland is vooral bekend geworden na de film “The Beach” die zich voornamelijk afspeelt in de Maya Bay.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy