De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Koh Samui

Beste reistijd Koh Samui


De beste reistijd voor Koh Samui zijn de maanden januari tot en met september. Het eiland Koh Samui is het grootste eiland van Thailand en trekt toeristen van over de hele wereld. De natuurlijke schoonheid en het aangenaam warme klimaat van Koh Samui maakt het één van de meest populaire vakantiebestemmingen in Thailand. Het eiland Koh Samui ligt ongeveer 80 kilometer uit de kust van Thailand in het midden van de Andaman Zee.

Beste reismaanden Koh Samui

Klimaat Koh Samui

Het klimaaat van Koh Samui is een tropisch klimaat, waarbij de temperaturen het hele jaar door rond de 30 graden of iets hoger liggen. Koh Samui kent twee seizoenen, een warm tropisch seizoen en een regenseizoen. Het weer op Samui is droger dan vele andere eilanden zoals op Phuket.

Vooral tussen oktober en december kan het er veel regenen. In de maanden april tot en met september varieert de temperatuur tussen de 24 en 35 graden. In de rest van het jaar is de minimum temperatuur 20 graden en maximum 32 graden. De droogste periode in Koh Samui is van februari tot en met juli. In augustus begint de zuidoost-moesson op te komen die duurt tot en met december.

Hoogseizoen Koh Samui

Koh Samui kent een toeristisch hoogseizoen van december tot en met augustus, met een piek in de maanden eind december tot en met maart. Vooral in het hoogseizoen zijn de stranden van Chaweng en Lamai erg druk.

Regenseizoen Koh Samui

Het regenseizoen op Koh Samui duurt van mei tot en met augustus en een tweede regenseizoen van van oktober tot december. De regens zijn in het tweede regenseizoen zwaar en lang. Tussen oktober en december kun je Koh Samui beter mijden. Juist in de periode waarin het aan de kant van Phuket minder goed weer is, is er aan de kant van Samui prachtig weer en volop zon. Tussen juni en september is er uiteraard wel kans op een tropische regenbui, maar over het algemeen vallen deze aan het eind van de middag of in de avond/nacht en duren deze buien vaak niet zo lang.

Bezienswaardigheden Koh Samui

Ko Samui is beroemd vanwege de stranden en de adembenemende zonsondergang. De beste stranden van Ko Samui zijn Chaweng Beach en Lamai Beach. Daarnaast is Koh Samui ook geliefd om de vele watersporten die je er kunt beoefenen.

Ook vind je op Koh Samui vele bijzondere tempels, zoals de Grote Tempel van Boeddha.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy