De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Noord-Thailand

Beste reistijd Noord-Thailand


De beste reistijd voor de Noord-Thailand zijn de maanden november tot en met januari. Het noorden van Thailand is met zijn bijzondere natuur en cultuur zeker het bezoeken waard.

Beste reismaanden Noord-Thailand

Klimaat Noord-Thailand

Het klimaat van Noord-Thailand is een tropisch savanneklimaat. Dit betekent dat de zomers nat zijn en de winters droog, maar dit verschil is minder groot dan bij het moessonklimaat. Het noorden van Thailand is in de zomer warmer dan het zuiden, in de winter is het kouder dan het zuiden. De warmste maanden van het jaar zijn april en mei, waarin het tot 37 graden warm kan worden.

Van half november tot en met half februari is het winter. In tegenstelling tot de rest van Thailand kan het hier in de winter wel wat kouder worden. In de bergen daalt de temperatuur soms zelfs tot 0 graden Celsius. De temperaturen kunnen schommelen tussen de 15 en 28 graden in het noorden en 17 tot 30 graden in het noordoosten. Het is een goede periode om deze regio te bezoeken: het is droog en koel en alles staat in bloei. Van half februari tot en met april is het zomer in Noord-Thailand, met temperaturen van 22 tot 37 graden in het noorden en 25 tot 37 in het noordoosten.

Het regenseizoen loopt van mei tot en met oktober, waarbij er in de namiddag gedurende een uurtje een flinke bui kan vallen. Het noorden van Thailand heeft overigens veel minder last van het regenseizoen dan het zuiden van Thailand. De temperatuur in het regenseizoen ligt in Noord-Thailand gemiddeld tussen 25 en 31 graden.

Hoogseizoen Noord-Thailand

Noord-Thailand kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met januari.

Regenseizoen Noord-Thailand

Het regenseizoen in Noord-Thailand loopt van mei tot en met oktober. Desondanks is Noord-Thailand goed te bereizen, ook in het regenseizoen. Er kan af en toe een bui vallen met een piek in de maanden augustus tot en met oktober. Buien trekken snel weg omdat het hier koeler is dan in de rest van het land. Tijdens trekkings is het vaak juist prettig wanneer het wat minder warm is en een verkoelende regenbui is meestal welkom. Door de regenval is het gebied groener en zijn watervallen indrukwekkender.

Bezienswaardigheden Noord-Thailand

De steden Chiang Mai, Pai en Chiang Rai zijn de belangrijkste trekpleisters in het noorden. De kans op het mooiste weer en de minste regen in Noord-Thailand heb je van november tot en met januari.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy