De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd oostkust Thailand

Beste reistijd oostkust Thailand


De beste reistijd voor de oostkust van Thailand zijn de maanden december tot en met april. Tijdens deze periode is het relatief koel en valt er vrijwel geen regen. Van maart tot eind april is er een overgangsseizoen en zijn de temperaturen hoog. In de maanden mei tot en met juni begint het regenseizoen, dat doorloopt tot en met oktober, waarbij hevige regenbuien kunnen voorkomen.

Aan de oostkust vind je bij de Golf van Thailand onder andere het populaire Ko Samui, Koh Phangan, Koh Tao, Hat Yai en nog andere mooie bestemmingen.

Beste reismaanden oostkust Thailand

Klimaat oostkust Thailand

Het klimaat van de oostkust Thailand is in het noorden een tropisch savanneklimaat en in het zuidoosten een tropisch moessonklimaat. In het noordoosten zijn de temperaturen over het algemeen iets gematigder dan in het zuidoosten. Ook regent het tijdens het regenseizoen minder in het noordoosten. In het zuidoosten ligt de gemiddelde temperatuur het hele jaar door tussen 25 en 35 graden, een aangenaam klimaat. In het noordoosten kan het in de Thaise winter wel een aantal graden kouder blijven.

Hoogseizoen oostkust Thailand

De oostkust van Thailand kent een toeristisch hoogseizoen van december tot en met maart.

Regenseizoen oostkust Thailand

Het regenseizoen aan de oostkust van Thailand loopt van mei tot en met oktober. Aan de Golf van Thailand, waar Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao liggen, valt de meeste regen tussen september tot en met november.

Bezienswaardigheden Oostkust Thailand

Bezoek zeker een van de drie bekende eilanden aan de oostkust van Thailand: Ko Samui, Ko Phagnan, en Ko Tao. Ko Samui het eiland voor families en georganiseerde reizigers, Ko Phangan is het party-eiland met de beroemde Fullmoon party. Ko Tao is het kleinste eiland en trekt veel duikers. Ook de beroemde steden Bangkok en Pattaya liggen aan de Golf van Thailand.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy