De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Pattaya

Beste reistijd Pattaya


De beste reistijd voor Pattaya zijn de maanden november tot en met april. Pattaya is een beroemde bestemming 150 kilometer ten zuidoosten van Bangkok. bij velen vooral bekend vanwege het nachtleven en het sekstoerisme, maar desondanks ontwikkelt Pattaya zich meer en meer als echte familiebestemming met een zandstrand van ruim drie kilometer. Aan de noord- en zuidkant liggen rotsachtige heuvels, waarna de stranden van Naklua in het noorden en die van Jomtien in het zuiden te vinden zijn.

Beste reismaanden Pattaya

Klimaat Pattaya

Pattaya kent een tropisch klimaat met een duidelijk te onderscheiden warme natte en hete droge periode. In Pattaya loopt de warme en droge tijd van november tot en met februari, een zeer warm aanvoelende tijd van maart tot en met mei en een warme, regenachtige tijd van juni tot en met oktober. De temperatuur ligt het gehele jaar tussen 30 en 32 graden, kenmerkend voor een tropisch klimaat.

Hoogseizoen Pattaya

Pattaya kent een toeristisch hoogseizoen, vooral in de decembermaand van kerst tot en met de jaarwisseling. Andere perioden zijn er vaak voldoende overnachtingsmogelijkheden en is reserveren niet noodzakelijk.

Regenseizoen Pattaya

Het regenseizoen in Pattaya wordt grotendeels gedomineerd door de zuidwest-moesson. Het regenseizoen in Pattaya speelt zich vooral af in de periode mei, juni tot oktober, waarbij augustus tot en met oktober meestal de natste maanden zijn. In Pattaya kunnen overigens ook in november en begin december nog hevige, maar vaak kortstondige regenbuien voorkomen.

Bezienswaardigheden Pattaya

Pattaya is een van de meest veelzijdige steden in Thailand. De feeststad heeft zich langzaam ontwikkeld tot een familiebestemming met voor iedereen wat wils. De vele waterparken en attracties van Pattaya maken de stad ook een leuke bestemming voor kinderen. Pattaya is ook een van de beste plaatsen in Thailand om te winkelen.
Ook cultuurliefhebbers vinden in Pattaya veel moois, waaronder de Sanctuary of Truth (Prasat Sut Ja-Tum), Big Buddha en het Million Years Stone Park & Crocodile Farm. Ook duiken, waterboarden en tochten door de bergen zijn er mogelijk.

Toch is Pattaya ook nog steeds een echte feeststad, met vele discotheken, barretjes, maar ook prostitutie. Je kijkt er je ogen uit. De stad ligt ongeveer op een kleine twee uur rijden vanaf Bangkok, waardoor Pattaya makkelijk en snel te bereiken is.

Wil je na een bezoek aan de drukte van Pattaya even naar een rustige omgeving? Maak dan een trip naar het nabijgelegen Naklua of het strand van Jomtien.

Een leuk uitstapje vanuit Pattaya is het bezoeken van het eiland Koh Lan, ongeveer 7,5 km ten westen van Pattaya. Je kunt het bereiken per speedboot of een veerdienst. Koh Lan heeft een aantal mooie stranden en staat bekend om het prachtige blauwe water met witte stranden. Een waar paradijs.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy