De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Phuket

Beste reistijd Phuket


De beste reistijd voor Phuket zijn de maanden november tot en met maart. De periodes waarin de meeste neerslag valt zijn mei tot en met juni en september en oktober. De temperatuur kan dan oplopen tot een hete 35 graden in combinatie met een hoge luchtvochtigheidsgraad. Toch is het mogelijk om in de regenperiode naar Phuket en omgeving te reizen want vaak valt er alleen een flinke tropische bui aan het einde van de dag. Ook de temperatuur van het zeewater is het hele jaar rond de 28 tot 29 graden.

Phuket is een stad op het gelijknamige eiland. De stad heeft ongeveer 77.000 inwoners en het eiland Phuket wordt ook wel ‘Parel van het Zuiden’ genoemd. Je vindt er prachtige witte zandstranden.

Beste reismaanden Phuket

Klimaat Phuket

Het klimaat van Phuket is een tropisch moessonklimaat, met temperaturen die het hele jaar tussen 30 en 35 graden liggen. In de nacht zakt de temperatuur niet verder dan ongeveer 23 graden.
Het voorjaar is iets warmer dan de rest van het jaar.

Hoogseizoen Phuket

Phuket kent een toeristisch hoogseizoen van december tot en met februari, de prijzen kunnen flink stijgen in dit seizoen. Laagseizoen is onze zomer in de maanden juli tot en met augustus.

Regenseizoen Phuket

Het regenseizoen ofwel de moesson in Phuket loopt van eind april, begin mei tot en met eind oktober. Deze buien komen dan meestal in de namiddag en in de avond. Het regenseizoen eindigt in de tweede helft van november.

Bezienswaardigheden Phuket

Phuket leent zich ideaal voor het genieten van de zon en prachtige stranden. De stranden bij Kata, Patong en Karon zijn drukbezocht. Bij deze stranden zijn ook genoeg hotels en recreatieve activiteiten mogelijk, waaronder snorkelen, duiken, maar ook golfen behoort tot de mogelijkheden. Phuket is een ideale bestemming voor een heerlijke winterzonvakantie.

Ook de natuur in de omgeving van Phuket is overweldigend. Je vindt er nationale parken en mooie rotsformaties die recht uit zee omhoog tornen. Ook de Big Bhudda is een beroemde bezienswaardigheid, de Phuket Big Buddha beeld ligt midden in het gebied genaamd Nakkerd Hills. Op 350m hoogte staat het grote beeld op de top van de Nakkerd Hill. Het beeld zelf is 45 meter hoog en vanaf deze locatie heb je een mooi panorama-uitzicht over heel Phuket.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy