De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd westkust Thailand

Beste reistijd westkust Thailand


De beste reistijd voor de westkust van Thailand zijn de maanden november tot en met maart. De temperatuur tijdens deze periode is dan zeer aangenaam met 31 tot 33 graden en er valt weinig regen. Vanaf mei tot en met oktober kan het regelmatig regenen en is de kans op een hevige tropische bui aanwezig.

Beste reismaanden westkust Thailand

Klimaat westkust Thailand

Het klimaat van westkust Thailand is een tropisch moessonklimaat, met temperaturen die het hele jaar enkele graden boven 30 graden liggen. Er zijn twee duidelijke droge en natte seizoenen te onderscheiden.

Hoogseizoen westkust Thailand

De westkust van Thailand kent een toeristisch hoogseizoen van november tot en met februari.

Regenseizoen westkust Thailand

Het regenseizoen in de westkust van Thailand loopt van april tot en met oktober. De zuidwest-moesson voert vanaf juli tot oktober regenwolken aan vanaf de Indische Oceaan. Het kan dan iedere dag stortregenen, terwijl het aan de oostkust wel vrij droog kan zijn.

Aan de westkust, waar Phuket, Krabi, en de Koh Phi Phi eilanden liggen, brengt de zuidwestelijke moesson zware stormen van april tot oktober. Buien komen overigens wel vaak vooral in de namiddag voor. In de ochtend en vroege middag is het weer er meestal nog erg fraai.

De twee kustlijnen van Thailand hebben verschillende regenseizoenen, waardoor toeristen vrijwel het hele jaar door ergens in Thailand kunnen genieten van zonnige stranden.

Bezienswaardigheden Westkust Thailand

Aan de westkust van Thailand vind je Phuket, Krabi en vele mooie eilanden, waaronder Koh Phi Phi.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy