De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Zuid-Thailand

Beste reistijd Zuid-Thailand


De beste reistijd voor Zuid-Thailand zijn de maanden december tot en met maart. Het zuiden van Thailand is warmer dan de rest van het land. Ook in de maanden november en april is Zuid-Thailand nog goed te bezoeken. Vooral in onze winter is het in Zuid-Thailand erg aangenaam, vandaar dat een badplaats als Phuket een populaire zonbestemming voor Nederlanders is in de winter.

Vooral van augustus tot en met oktober valt in Zuid-Thailand veel regen en is het voor een zonvakantie minder geschikt. November en december zijn erg mooi, omdat het landschap dan erg groen en weelderig is na de overvloedige regenval in het regenseizoen in de maanden ervoor.

Beste reismaanden Zuid-Thailand

Klimaat Zuid-Thailand

Het klimaat van Zuid-Thailand is een tropisch moessonklimaat. Dit betekent dat het vrijwel het hele jaar door warm is en er wat meer neerslag valt, vergeleken met het noorden van Thailand. Er is in Zuid-Thailand sprake van maar twee seizoenen: een korte droge en een lange natte moesson. De temperatuursverschillen zijn in Zuid-Thailand ook kleiner dan in het noorden van Thailand. Over het algemeen geldt, hoe zuidelijker in Thailand, des te groter de kans dat je een bui over je heen kunt krijgen.

Hoogseizoen Zuid-Thailand

Zuid-Thailand kent een toeristisch hoogseizoen van medio november tot en met maart.

Regenseizoen Zuid-Thailand

Het regenseizoen in Zuid-Thailand loopt van medio van mei tot oktober. De echte regenval begint ongeveer in juli. Vooral in september valt de meeste regenHet regenseizoen betekent overigens niet dat het dagenlang regent. Net als in de rest van Azië regent het dan ongeveer één à twee keer per dag en meestal maar een uurtje. Ter vergelijking, in Thailand valt in het hele land gemiddeld 1200 tot 1400 mm regen per jaar, maar in het zuiden kan dat oplopen tot het dubbele, 2400 mm. Meestal komen de buien in Zuid-Thailand rond de namiddag.

Mooi gevolg van de regentijd: de maanden november en december zijn absolute aanraders omdat het landschap dan nog schitterend groen is door regenval in de vorige maanden.

Bezienswaardigheden Zuid-Thailand

In Zuid-Thailand vind je prachtige bounty-eilanden, mangroves, rotsformaties, tempels en uitzichtpunten.

Een prachtige plek is Maya Bay (Koh Phi Phi), bekend geworden van de film The Beach met Leonardo DiCaprio. Je vindt er een paradijselijk wit strand, heldere water en mooie rotsformaties die uit het water tornen. Op Koh Phi Phi vind je ook de Philey Lagoon, een grote inham in het eiland Koh Phi Phi Don. Het water in deze lagoon is helder blauwgroen en het lijkt op sommige plekken haast doorzichtig. Je wordt in de lagoon aan drie kanten omgeven door immense kalksteenkliffen. Een perfecte plek om te gaan snorkelen. Zin om apen te zien? Ga dan naar Ao Long, ook bekend als Monkey Island. Op het strand zijn vrijwel altijd een grote groep apen te zien.

Vanuit het toeristische Phuket kun je mooie stranden vinden bij Kata Beach, een van de mooiste en rustigste stranden van het schiereiland Phuket. Een mooi uitzichtpunt is Karon Viewpoint, hoog in de bergen van Phuket. Je hebt er een prachtig uitzicht over de baaien van Karon, Kata en Kata Noi. Een foto genomen vanaf dit uitzichtpunt mag eigenlijk niet ontbreken in je fotoalbum.

Bezoek ook Big Buddha, een marmeren beeld van 45 meter hoog in de bergen van Phuket. Zo groot, dat hij vanuit het grootste deel van Phuket te zien is.

Ga naar Koh Phanak, in het beschermd natuurgebied Phang Nga Bay. Phang Nga Bay is vooral bekend vanwege de rotsformaties, kalksteen kliffen, grotten en het blauwgroene water. Het wordt door velen gezien als een kleine versie van Halong Bay in Vietnam.

Wandelen naar de Emerald Pool & Blue Pool (Krabi) is een mooie excursie in het Khao Phra Bang Khram natuurreservaat. Om bij de Emerald Pool te komen loop je ruim een kilometer dwars door de jungle. Hierbij zie je kleine meertjes, watervallen en verschillende tropische bomen en planten. Bij Emerald Pool kun je vervolgens even lekker afkoelen. 600 meter verder ligt dan de Blue Pool, met kraakhelder blauw water.

Bezoek de hoogste tempel van Zuid-Thailand, Wat Tham Sua. Deze boeddhistische tempel staat bekend als Tiger Cave Tempel, door de afdrukken van tijgerpoten die bij de tempel gevonden zijn. Om de tempel te bereiken, moet je maar liefst 1273 treden beklimmen. Boven aangekomen word je ook nog eens beloond met een prachtig uitzicht over de provincie Krabi.

Een van de mooiste stranden vind je bij Railey Beach in Krabi. Je kunt er vanwege de hoge rotsen alleen per boot komen.

Op twee tot drie uur rijden van Phuket of Krabi ligt Khao Sok. Een natuurpark met een van de oudste regenwouden ter wereld en veel hoge bergen en rotsen. Je kunt er een jungletrekking doen, kajakken en zelfs olifanten zien.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy