De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Waterkraan doorspoelen tegen legionella

Thuis na vakantie? Spoel je kraan dan goed door


13 augustus 2015

Het grootste waterbedrijf in Nederland, Vitens, adviseert vakantiegangers na thuiskomst hun kranen voor gebruik een minuut te laten doorspoelen.. Volgens Vitens kan de kwaliteit van het water achteruit gaan bij stilstand en kan bij langdurige warmte de legionellabacterie in het water komen.

Spoel niet alleen de drinkwaterkranen door, ook de douchekop mag niet vergeten worden. Uit onderzoek van TNS Nipo blijkt dat steeds minder mensen hun kraan doorspelen. In 2012 deed 46 procent van de Nederlanders dit, tegen nog maar 38 procent in 2015.

Een derde van de Nederlanders zegt dit nooit te doen, ten opzichte van een vijfde van de Nederlanders drie jaar eerder. Uit cijfers van het RIVM blijkt dat er jaarlijks ongeveer driehonderd mensen een legionellalongontsteking oplopen. Vitens is niet het eerste bedrijf dat mensen adviseert hun kranen door te spoelen. Ook het Rotterdams-Zeeuwse drinkwaterbedrijf Evides adviseerde vakantiegangers eerder al.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy