De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Togo

Beste reistijd Togo


Beste reismaanden TogoDe beste reistijd voor Togo zijn de maanden december tot en met januari. In deze periode valt er vrijwel geen regen, vergeleken met de andere maanden van het jaar. De temperatuur schommelt rond gemiddeld 32 graden. In deze periode kan de Harmattanwind in het noorden van Togo wel de kop op steken. Aan de kust waait er van juli tot september een moessonwind.

Beste reismaanden Togo

Klimaat Togo

Het klimaat van Togo is een tropisch klimaat. In februari en maart kan het erg warm worden. Het noorden van het land is over het algemeen wat heter dan het zuiden. In het noorden kan het tot gemiddeld 37 graden warm worden. Langs de kust is het dan gemiddeld 5 graden koeler. Tijdens de regenseizoenen daalt de temperatuur iets, maar voelt het juist vaak wel warmer aan door de hoge luchtvochtigheid.

Hoogseizoen Togo

Togo kent geen toeristisch hoogseizoen of een ontwikkelde toeristenindustrie. Togo is vooral een bestemming voor avontuurlijk ingestelde reizigers. Het lokale hoogseizoen loopt van december tot en met februari, de droge tijd.

Regenseizoen Togo

In Togo bestaan twee regenseizoenen die in het zuiden van het land voorkomen. Het noorden van Togo kent maar een regenseizoen. In het zuiden loopt het eerste regenseizoen van april tot en met juni. Het tweede regenseizoen loopt van september tot en met medio november. In het noorden is er één regenseizoen, dat loopt van april tot medio oktober.

Bezienswaardigheden Togo

Togo is een bestemming in opkomst. Het heeft nog te kampen met een onveilig beeld, maar dit verandert snel. Bezoek de hoofdstad Lomé, dat bekend staat als een van de mooiste steden van Afrika.

In het land zijn herinneringen aan de slavenhandel te vinden. In het binnenland zijn er cacao- en koffieplantages. Natuurliefhebbers kunnen de watervallen van Akloa bezoeken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy