De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tonga

Beste reistijd Tonga


Beste reismaanden TongaDe beste reistijd voor Tonga zijn de maanden maart tot en met oktober. In die periode is het nog steeds vrij warm met 26 tot 29 graden. Je ontloopt de kans op regelmatige flinke regenbuien, die vooral tussen november en april voorkomen. In deze periode kan het ook erg heet worden en drukkend aanvoelen, hoewel de passaatwind voor enige verkoeling zorgt.

Beste reismaanden Tonga

Klimaat Tonga

Tonga is een tropische eilandengroep ten oosten van Fiji. De temperatuur ligt het hele jaar door rond de 29 graden. De maanden december tot april zijn warmer dan de andere maanden. De meeste neerslag valt ook in deze periode, meestal als korte hevige buien en vooral gedurende de nachten. Buien overdag duren vaak maar kort, waarna de zon weer gaat schijnen.

Hoogseizoen Tonga

Tussen december en januari vieren veel eilandbewoners van Tonga en Samoa vakantie. Het is aan te raden om te reserveren als je in deze periode reist.

Regenseizoen Tonga

Het regent meer in de periode van november tot en met april. Er valt veel regen, maar vooral ’s nachts. Door de hoge luchtvochtigheid voelt de hitte wel drukkend warm aan. De gevoelstemperatuur ligt hoog. Ongeveer elke tien jaar krijgt Tonga te maken met een orkaan in de periode november tot en met maart.

Bezienswaardigheden Tonga

Tonga wordt vooral bezocht om de parelwitte zandstranden en het helderblauwe water. Er zijn mooie stranden om bij te zwemmen, duiken en snorkelen. Ook is het bij Tonga mogelijk om met bultruggen te zwemmen, die hier voornamelijk in augustus en september komen om te baren. Met walvissen zwemmen wordt maar op enkele plaatsen in de wereld gedaan. Tonga is er daar één van.

Altijd stroom onderweg? Neem een powerbank mee

Het is een bekend probleem: je telefoon of tablet is bijna leeg. Op het vliegveld en onderweg zie je mensen wanhopig zoeken naar een stopcontact. De oplossing? Neem gewoon deze powerbank mee. Klein van formaat, maar wel veel stroom! In het vliegtuig mag je trouwens een powerbank van maximaal 27.000 mAh meenemen. Daarmee laad je een gemiddelde telefoon tot wel 10 keer op. Vlieg je niet? Dan is hij ook handig op de fiets, tijdens een lange wandeling of als je gaat kamperen.