De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Top 10 bezienswaardigheden Mauritius

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius


25 mei 2016

Mauritius is volgens vele mensen een paradijs op aarde. Het ligt ongeveer 800 kilometer van Madagaskar (Afrika) in de Indische Oceaan en is onderdeel van een eilandengroep, waarvan La Réunion ook onderdeel uitmaakt. Reizen naar Mauritius was vroeger duur, maar het wordt steeds meer ontdekt door reisorganisaties, waardoor de prijs ook verder zakt en het toerisme op Mauritius verder ontwikkeld wordt.

Het vulkanische eiland Mauritius is de hemel voor zon-, zee- en strandliefhebbers, maar ook natuurliefhebbers komen er helemaal aan hun trekken. Groene bergen, bijzondere dieren en mooie planten zullen een onvergetelijke indruk achterlaten.

Op Mauritius vind je veel natuur. Een smalle lange kuststrook met prachtige parelwitte zandstranden, waarachter de bergen oprijzen. Toch is het binnenland minstens zo aantrekkelijk. De natuur is er weelderig en groen, met mooie watervallen en groene beboste bergen. De hoogste toppen zijn bijna een kilometer hoog. We maakten een selectie van de mooiste bezienswaardigheden op Mauritius. Wat zijn de mooiste plekken en wat mag je echt niet missen tijdens een vakantie op Mauritius?

Grand Baie

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius Grande Baie
Hier vind je het meest toeristische deel van Mauritius. Grand Baie is een baai met vele winkeltjes en horecagelegenheden. Het is het uitgaansgedeelte van het eiland, maar overdag kun je er diverse excursies naar het binnenland maken. Grand Baie is daarvoor een uitstekend uitgangspunt, ook voor mensen die niet zo van de drukte houden. Eventueel kun je hier ook zelf een bootje huren om eropuit te trekken.

Black River Gorges National Park

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius Black River Gorges Nationaal Park
Een van de mooiste gebieden van Mauritius is te vinden in het Black River Gorges National Park, wat meteen ook het enige nationale park van Mauritius is.

De koraalriffen van Mauritius

Top 10 bezienswaardigheden koraalriffen Mauritius
Wist je dat Mauritius behoort tot een van de top 10 duikbestemmingen ter wereld? Het eiland wordt volledig omringd door koraalrif. De hotels en resorts op Mauritius bieden vrijwel allemaal duikexcursies.

Ile Plate

top 10 bezienswaardigheden mauritius ile plate
île Plate is een klein eiland dat bekend staat vanwege de mooie vuurtoren en de prachtige onderwaterwereld die je door te snorkelen kunt ervaren.

Ile aux Cerfs

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius Ile Aux Cerfs
Ile aux Cerfs is eveneens een klein eiland waar je heerlijk kunt snorkelen.

Gris-Gris

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius Gris-Gris
Bezoek de ruige kust bij Gris-Gris. Hier beuken woeste golven tegen de rotsen. Het opspattende water geeft een spectaculair effect. Ideaal voor liefhebbers van ruige natuur.

Botanische tuinen van Pamplemousses

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius Pamplemousses
In het noorden van Mauritius vind je de indrukwekkende botanische tuinen van Pamplemousses, waar je mooie lotussen en talloze bijzondere planten en bomen zult zien. Mauritius heeft vanwege de geïsoleerde ligging een unieke biodiversiteit. Vooral de enorme waterlelies die een gewicht tot wel 45 kilo kunnen dragen zijn bijzonder. Op Mauritius kwam vroeger ook de inmiddels uitgestorven dodo voor.

Waterval onder water

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius waterval onder water
Voor de kust van Mauritius heeft de stroming in een unieke speling van de natuur gezorgd voor een bizarre optische illusie. Er ontstonden prachtige lijnen in het zand, waardoor het lijkt alsof er zich een enorme onderwater waterval bevindt. De optische illusie is vooral goed te zien vanuit de lucht, maar ook vanaf de Morne Brebant, de berg op het zuidelijkste punt van het eiland, kan je dit bijzondere natuurfenomeen zien.

Beklimmen van de Morne Brebant

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius Morne Brebant
Na een eenvoudige start geniet je van prachtige uitzichten, die tijdens de tweede etappe nog veel meer adembenemend worden. Kleine beklimmingen leiden je naar de top met het fameuze kruis als ultieme beloning bovenaan. De uitzichten over het schiereiland Le Morne en de lagoon zijn werkelijk fantastisch.

De lagunes en exotische stranden van Mauritius

Top 10 bezienswaardigheden Mauritius lagunes en stranden
Mauritius is een ideale bestemming voor een zonvakantie om te genieten van het lekkere weer en de mooiste stranden ter wereld.

Benieuwd naar de beste reistijd voor Mauritius?

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy