De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Ayers Rock Outback Australië

Top 10 bijzondere rotsformaties in Australië die je gezien moet hebben


31 maart 2016

Ben je van plan een reis naar Australië te maken? Het is echt een land van extremen, ook wat betreft bijzondere rotsformaties. Je kent vast wel de wereldberoemde Ayers Rock, maar er is nog veel meer natuurschoon te vinden. We hebben een selectie gemaakt van de 10 meest bijzondere en bizarre rotsen in Australië.

Uluru of Ayers Rock

Ayers Rock Uluru Australië
Uluru of Ayers Rock is een enorme rotsformatie die ongeveer in het midden van Australië ligt, in het Noordelijk Territorium, in een gebied dat wegens de rode kleur van de grond ook bekendstaat als het Rode Centrum. Uluṟu is een van de bekendste toeristische attracties van het land. De meeste toeristen bezoeken de rots bij zonsopgang of bij zonsondergang. Door de steeds verschillende invalshoek van het licht lijkt de rots van kleur te veranderen, van geel tot donkerbruin

Bungle Bungles (Purnululu), Purnululu National Park

Bungle Bungles Australië
Nichollas Harrison / CC BY-SA

De Devils Marbles

Devils Marbles Australië
Foto: Iain Whyte (Iainwhyte) / CC BY-SA

De Devils Marbles zijn gigantische granieten keien die verspreid liggen in een vallei, ongeveer 100 kilometer ten zuiden van Tennant Creek in de Northern Territory.

Kata Tjuta (De Olgas)

Kata Tjuta Australië
Foto: Jellocube27 at the English language Wikipedia / CC BY-SA

Kata Tjuta, ook wel bekend als The Olgas, is een rotsformatie ongeveer 30 kilometer van Uluru (Ayers Rock) in de Outback van Australië.

Kings Canyon

Kings Canyon Australië
Foto: Korkut Tas / CC BY-SA

Kings Canyon is een kloof in het Nationaal Park Watarrka in het Noordelijk Territorium, Australië. gelegen aan de westrand van de George Gill Range, op 323 km ten zuidwesten van Alice Springs en 1316 km ten zuiden van Darwin. De wanden van Kings Canyon zijn meer dan 300 meter hoog. In de bodem van de kloof stroomt Kings Creek. Een deel van de kloof is een heilige plaats voor de Aboriginals. Bezoekers wordt daarom ook gevraagd niet af te wijken van de wandelpaden.

Murphy’s Haystacks

Murphys Haystack Australië
Foto: Chris Fithall / CC BY

Murphy’s Haystacks is een bijzondere rotsformatie bij Mortana, tussen Streaky Bay en Port Kenny in Zuid Australie. De grote rots lijkt wel een overkapte hooischuur en is ongeveer 8 meter hoog.

De Sawn Rocks

Sawn Rocks Australië
Foto: Mahsa Chitsaz / CC BY-SA

De Sawn Rocks zijn een goed voorbeeld van een rotsformatie die ook wel bekend staat als orgelpijpen. Ze zijn een aandenken aan het vulkanische verleden van Mount Kaputar.

The Pinnacles

The Pinnacles Australië
Foto: Binarysequence / CC BY-SA

Waan jezelf even op de maan met deze bijzondere kalkzandstenen pilaren. Je vindt ze in Nambung National Park, bij Cervantes, ongeveer twee uur van Perth.

The Twelve Apostles

The Twelve Apostles Australië
Foto: Cookaa / CC BY-SA

De Twaalf Apostelen (The Twelve Apostles) is een rij van rotsen aan de zuidkust van Australië in de staat Victoria.
De rotsen zijn van kalkzandsteen en steken vlak voor het zandstrand van het Port Campbell National Park op uit zee. Langs de rotsen loopt de Great Ocean Road waarover veel toeristen reizen. Onder invloed van de almaar beukende golven is op 3 juli 2005 een vijftig meter hoge rots uit deze rij ingestort. Sindsdien staan er nog acht rotsformaties overeind.

Wave Rock

Wave Rock Australië
Foto: John Cooke / CC BY-SA

Wave Rock is een natuurlijke rotsformatie en ziet eruit als een gigantische brekende golf. De “wave” is ongeveer 14 meter hoog high en 110 meter lang. Het is de noordzijde van Hyden Rock.

Wedding Cake Rock

Wedding Cake Rock Australië klif
Foto: BriMiDra / CC BY-SA

Wedding Cake Rock, of White Rock is een kalkzandstenen rots in het Royal National Park bij Bundeena, in New South Wales. De rots hangt ongeveer 25 meter boven zee en werd erg populair vanwege zijn uiterlijk als een bruidstaart. Helaas is de rots instabiel en wordt verwacht dat deze binnen tien jaar zal afbreken.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy