De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Extreem Bizar Dubai tennisbaan op grote hoogte

Top 10 Dubai meest bizarre bezienswaardigheden en attracties


3 februari 2016

Dubai is een verhaal apart. Een bijzondere stad waar niets te gek is. Grote tegenstellingen, bizarre gebouwen en taferelen die je in Nederland en België nooit zult zien. Er is veel geld, waarmee dan ook flink geïnvesteerd wordt in luxe gebouwen, hotels en auto’s. Je vindt er de hoogste wolkenkrabbers ter wereld, pinautomaten waar je goud kunt pinnen en kun je er skiën, terwijl het buiten 45 graden is.

De top 10 van meest bijzondere dingen die je in Dubai tegen kunt komen:

1. Exotische huisdieren in Dubai


Inwoners van Dubai houden van exotische dieren en schromen niet om hun trouwe viervoeter mee te nemen in de auto of met ze op het strand te spelen.

2. Kamelen op parkeerplaatsen in Dubai

Uiteraard een perfecte plek om je kameel even te laten wachten terwijl je boodschappen doet of even wat goud pint.

3. Goud-pinautomaten

Dubai goud pinnen geldautomaat
Francisco Anzola / CC BY

In Dubai staan niet alleen geld-, maar ook goudautomaten. Heb je een goudstaafje nodig, dan ben je in Dubai aan het juiste adres.

4. Grote cultuurverschillen

Dubai cultuurverschillenVrouwen in bhurka’s lopen naast westers geklede vrouwen.

5. Burj Khalifa

Dubai Burj Khalifa hoogste gebouwNiet te missen als je in Dubai rondloopt, de Burj Khalifa die met een hoogte van ruim 828 meter het hoogste gebouw ter wereld is. Het gebouw telt maar liefst 162 verdiepingen, je vindt er hotels, appartementen, de hoogste moskee ter wereld en een observatiedeck. Het is helaas niet mogelijk om helemaal tot de top te komen, maar desondanks is het uitzicht over Dubai en de woestijn er net zo bizar als het gebouw zelf. Benieuwd naar een filmpje van een fotograaf die tot op het hoogste puntje kwam? Hou je vast en bekijk hier de duizelingwekkende beelden van het hoogste puntje van deze toren.

6. Potje tennissen op 400 meter hoogte?

In een van de meest luxe hotels in Dubai, de Burj al Arab, kun je tennissen op enorme hoogte. De tennisbaan doet overigens ook dienst als helikopterplatform en is ook gebruikt om te trouwen. Het is daarmee een van de meest unieke trouwlocaties ter wereld.

7. Bushaltes met airconditioning

Met temperaturen die gemakkelijk op kunnen lopen naar 45 graden en hoger, heb je natuurlijk wel bushokjes nodig die voorzien zijn van airconditioning. In Dubai kan het.

8. Het is hoogzomer, zin om te skiën?

Het 22.500 m2 overdekt indoor skioord Ski Dubai herbergt 5 pistes, een heuse stoeltjeslift en een 3000 m2 groot pretpark. De langste piste heeft er een lengte van maar liefst 400 meter en heeft een hoogteverschil van 60 meter. Voor de meer ervaren skiër is er zelfs een zwarte piste te vinden met een hellingshoek van 35 graden. Je kunt er ook pinguïns tegenkomen.

9. Gratis eten voor armen en werklozen

Dat het hart in Dubai toch op de goede plek zit, bewijst deze foto. Mensen zonder geld of werk en die hongerig zijn, mogen hier iets te eten of drinken pakken. Een mooie gedachte.

10. De toekomst van Dubai: Mall of the World?

Duba Mall of the World plannen koepelEr zijn vergevorderde plannen voor een compleet door een koepel overdekte ‘stad’ binnen Dubai, waarin de temperatuur gecontroleerd kan worden. Het bouwwerk zal plek bieden aan meer dan 20.000 hotelkamers, een indoor attractiepark, een ziekenhuis, theaterdistrict en het grootste winkelcentrum ter wereld. Een gigantische glazen koepel zal de 48 miljoen vierkante meter overdekken en bezoekers beschermen tegen de ondraaglijke hitte in de stad.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy