De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Top 10 infinity pools zwembaden

Top 10 meest spectaculaire infinity pools-zwembaden


23 februari 2016

Infinity pools, of ook wel infinity zwembaden (infinity betekent ‘oneindig’ in het Engels), zijn zwembaden die de illusie wekken dat ze volledig in de omgeving opgaan. Het water lijkt als het ware één te zijn met de zee, een meer of zelfs jungle, bergen of wereldstad.

Soms is de scheidslijn tussen zwembad en natuur echt moeilijk te zien. Dit maakt de infinity pools erg bijzonder en vaak spectaculair. Je vindt ze over het algemeen bij de luxere resorts. Niet helemaal duidelijk? Scroll naar beneden, de prachtige beelden zeggen alles.

Oorsprong van de infinity pool

Het concept ‘infinity pool’ heeft zijn oorsprong in Bali, Indonesië. Hier was het effect vaak al op natuurlijke wijze aanwezig door de natte rijstterrassen waar Bali zo bekend om staat. Lokaal worden ze ook Sawah genoemd. Men besloot om dit natuurlijke effect over te brengen op zwembaden en zo een spectaculair zwembad aan te leggen. Niet voor niets zijn drie van de top 10 infinity pools dan ook op Bali te vinden.

Alila Ubud, Bali, infinity pool

Het 25 meter brede infinity zwembad kijkt uit over de Ayung Riviervallei en is het pronkstuk van het hotel. Je vindt het op Bali in Indonesië.

Alila Villas Bali infinity zwembad

In dit exclusieve villaresort aan de zuidwestkust van Bali vind je vulkanische bergen en rijstterrassen. Het resort ligt direct aan het zwarte zandstrand ten westen van de Tanah Lot tempel en je kijkt vanuit het zwembad uit over de zee.

Anatara Golden Triangle infinity pool, Thailand

Dit zwembad lijkt één te worden met de Mekong-vallei. In de buurt kun je er met olifanten wandelen. maar waarom zou je, als je ook heerlijk van dit zwembad en het uitzicht kunt genieten…

Inifnity pool in Zwitserland, Adelboden

Santorini infiniti zwembad Griekenland

Dit exclusieve resort bevindt zich op het Griekse eiland Santorini.

Jade Mountain infinity pool St Lucia

Kijk uit over de Caribische Zee vanaf de infinity pool die gebouwd is op een jungle-achtige heuvel.

Infinity pool Marina Bay Singapore wolkenkrabber

Uniek is het uitzicht vanaf deze 150 meter lange infinity pool op het dak van een wolkenkrabber in Singapore.

Paradise infinity pool, Malediven

De Malediven worden nog paradijselijker met dit bijzondere infinity zwembad.

Sarann Turkije infinity pool

Ook in Turkije kunnen ze indrukwekkende infinity pools bouwen.

Om naar Turkije te kunnen reizen heb je een visum nodig. Het is niet meer mogelijk om bij aankomst een visum voor Turkije te kopen. Het e-visum Turkije is een elektronisch alternatief en wordt afgegeven door de overheid van Turkije. Een e-visum vraag je volledig digitaal aan, je hoeft hiervoor dus niet naar de ambassade. Toeristische en zakelijke reizigers met de Nederlandse of Belgische nationaliteit hebben een visum nodig om naar Turkije te reizen. Ook kinderen dienen altijd in het bezit te zijn van hun eigen visum voor Turkije. Aan het visum voor Turkije is een aantal voorwaarden verbonden. Voorwaarden visum Turkije.

Ubud Hanging Gardens infinity pool

Een van de meest bijzondere zwembaden vind je toch wel bij de Ubud Hanging gardens. Bali doet haar naam als bakermat van de infinity pools eer aan met deze prachtige constructie.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy