De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Camper huren

Top 5 leukste landen voor een camperreis


17 maart 2020

Reizen met de camper is ontzettend populair! Logisch, tijdens een camperreis kun je namelijk genieten van ultieme vrijheid. Je rijdt gewoon de zon achterna en zoekt alleen maar de mooie plekjes op. Wat die mooie plekjes dan zijn? We hebben de 5 leukste landen voor een camperreis voor je op een rijtje gezet. En mocht je nu zelf geen camper hebben? Je kunt altijd een camper huren!

1. Portugal

Portugal is met stip op nummer 1 het leukste land om met de camper naar toe te gaan. Wanneer je met de camper door Portugal reist heb je bijvoorbeeld de kans om een aantal steden in een keer te bezoeken. Wil je tijdens je vakantie zowel naar Porto of Lissabon dan kan dat. Verder is het Portugese landschap heel afwisselend. De binnenlanden zijn prachtig, je vindt er groene heuvels, velden vol kurk bomen en grote meren. Daarnaast heb je de ontzettend ruige kust. Vooral in de Algarve vind je prachtige rotskusten, met daartussen verstopte strandjes. Omdat je hier op veel plekken mag wildkamperen is het de place to be voor de echte vanlifers, des te meer omdat Portugal een van de surfhotspots van Europa is.


Camper in Portugal

2. Schotland

Schotland is oh zo prachtig. Groene heuvels en bergen, oude steden en verschillende lochs. Ook hier mag je wildkamperen op veel plekken. Niks gavers dan na een dag wandelen door de bergen je camper ergens in de middel of nowhere te parkeren en ’s ochtends wakker te worden met alleen wat schapen om je heen. Een gave route om te rijden is The North Coast 500. Deze route wordt ook wel de Schotse Route 66 genoemd. Je komt door prachtige ongerepte natuur en langs verschillende bezienswaardigheden.

3. Italië

Italië is natuurlijk sowieso een prachtig land om op vakantie te gaan. Iedere streek heeft weer zijn eigen schoonheid en daardoor biedt het land voor ieder wat wils. Van de Alpen, tot de heuvels van Toscane en het wonderschone Sardinië. Waar je ook van houdt, Italië heeft het allemaal. Juist daarom is het extra leuk om Italië met de camper te bezoeken. Zo rijd je gemakkelijk van de ene plek naar de ander en kun je optimaal genieten van la dolce vita. Het leven in Italië wordt er door de lokale keuken trouwens nog wat zoeter op. Tijdens je vakantie kun je namelijk genieten van heerlijke pasta’s, goede wijnen en echte authentieke desserts.


Camper in Italië

4. Noorwegen

Noorwegen is ook een populair camper land. De meeste reizigers worden vooral aangetrokken door de prachtige natuur. Dat haast een beetje Nieuw-Zeelands aandoet. Of je nu graag gaat hiken, mountainbiken of gewoon graag geniet van de rust om je heen terwijl je voor de camper zit, in Noorwegen kan het allemaal. Overigens geldt in Noorwegen het allemansrecht. Dat betekent dat je vrijwel overal kan gaan en staan waar je wilt. Je moet je wel aan een paar regels houden, zo blijft de natuur behouden en is het voor iedereen leuk. Breng geen schade toe aan de natuur en de omgeving waarin je kampeert en houd altijd minstens 150 meter afstand van de dichtstbijzijnde bewoonde woning of hut. Naast de prachtige landschappen kent Noorwegen ook leuke steden en hoe noordelijker je komt, hoe meer kans je hebt op het zien van het noorderlicht.

5. Nederland

Misschien had je er helemaal nog niet aan gedacht, maar ook Nederland is prachtig voor een camperreis. Je mag misschien niet wildkamperen, toch zijn er genoeg kampeerplaatsen waarbij je het gevoel hebt midden in de natuur te staan. Ondanks dat ons landje zo klein is, heb je vast nog wel wat plaatsen op je lijstje die je altijd nog eens had willen bezoeken. Lauwersoog in Groningen of Cadzand in Zeeland bijvoorbeeld, of de kleine stadjes Elburg (Gelderland) en Thorn (Limburg). Extra leuk is het wanneer je de navigatie op snelwegen vermijden zet, dan kom je op plekken waar je niet van wist dat ze in Nederland bestonden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy