De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
5 mooiste natuurparken in Kenia

Top 5 mooiste natuurparken van Kenia


26 april 2019

Kenia is een van de landen met de mooiste natuur ter wereld. Vooral de in het wild levende dieren die we in Nederland alleen maar uit de dierentuinen kennen, stelen in Kenia de show. Tijdens een safari kun je zomaar oog in oog staan met een olifant, leeuw of ander dier. Groepen van duizenden gnoes, zebra’s en antilopen die samen over de savannes trekken, of even wat drinken bij een poel. De natuurgebieden en nationale parken in Kenia hebben het allemaal te bieden!

Kenia beschikt over maar liefst 24 nationale parken, 15 reservaten, 6 zeeparken en daar bovenop nog veel private conservaten. Daardoor kan het moeilijk zijn om een goede keuze te maken welk natuurpark je tijdens een vakantie naar Kenia gaat bezoeken. Om je te helpen kiezen zetten we de top 5 mooiste natuurparken van Kenia voor je op een rij.

1. Masai Mara Game Reserve

Masai Mara nationaal-park Kenia

Het Masai Mara Game Reserve is absoluut een van de mooiste natuurparken van Kenia. Het grenst aan het wereldberoemde Serengeti National Park in Tanzania en is beroemd om de grote migratie van zebra’s, gnoes en gazelles. De meeste regen valt in het noorden van Masai Mara, waardoor het wild tijdens de droogte steeds verder noordwaarts trekt. Als de regentijd weer aanbreekt trekken vooral gnoes in grote getalen naar het zuiden. Daarbij moeten ze de Mara rivier oversteken. Een onvergetelijk schouwspel. Ben je in het goede seizoen? Sla Masai Mara dan zeker niet over, of houd er rekening mee tijdens het plannen van je reis naar Kenia.

2. Nationaal park Samburu

Samburu nationaal park Kenia

Het Samburu is al net zo’n must see: je ziet er prachtige landschappen en vergezichten, maar kunt er bovenal ‘The big five’ spotten. Het landschap is droog en bestaat uit vlaktes en berggebieden. Dieren vinden er onder meer in de bruine rivier Ewaso Ng’iro prachtige oases. Deze groene gebieden trekken een groot aantal dieren aan zoals giraffen en zebra’s. We zeggen het alvast: als je voor het eerst een giraffe sierlijk in het wild ziet lopen, dan zul je dit nooit meer vergeten.

Je kunt er zomaar olifanten, leeuwen, cheeta’s en luipaarden tegenkomen. Nationaal park Samburu bestaat uit drie reservaten: Samburu, Buffalo Hills en Shaba. De meeste dieren vind je in Buffalo Hills en de uitgestrekte landschappen in Shaba. Ook de bewoners van Samburu zijn opvallend. In de kleine dorpen in de reservaten kom je ze ongetwijfeld tegen met hun kleurrijke kleding en grote aantal kamelen.

3. Lake Nakuru

Lake Nakuru nationaal park Kenia

Lake Nakuru Nationaal Park is een relatief klein nationaal park, direct naast de stad Nakuru. Ondanks het formaat is het een must see vanwege de rijke biodiversiteit. Een van de grootste trekpleisters van het park is de enorme hoeveelheid felgekleurde flamingo’s. Ze geven de oevers van het meer zelfs een prachtige roze gloed! Ook vind je in het park de zeldzame zwarte en witte neushoorn en is het ook mogelijk luipaarden, giraffen, zebra’s, buffels en nijlpaarden te spotten. Vogelliefhebbers komen hier helemaal aan hun trekken, want er zijn maar liefst 400 soorten vogels te zien. Het meer van Nakuru is een van de meren in de spectaculaire Grote Riftvallei. Het meer van Nakuru ligt centraal in het park. Rondom het meer vind je graslanden, moerassen, rotspartijen en bossen.

4. Nationaal park Lake Naivasha

Lake Naivasha nationaal park Kenia

Niet ver van Nairobi ligt het Naivasha-meer, een groot zoetwatermeer. Het is gelegen in de Great Rift vallei, waar ook het Nakuru in te vinden is. Bijzonder aan het meer is dat het op ruim 1800 meter boven zeeniveau ligt. Hoewel het water van het meer ruig kan zijn, is het bij rustig weer mogelijk om een spectaculaire boottocht te maken.Het nationaal park Lake Naivasha biedt een mooi contrast met de andere nationaal parken in Kenia. Je ziet namelijk een enorme hoeveelheid vogels en nijlpaarden bij het water. Tip: ook een bezoek aan het nabijgelegen nationaal park Hell’s Gate is vanuit Lake Naivasha goed mogelijk en een echte aanrader. Hell’s Gate is wederom een spectaculair park met kloven en rotsgebergten. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de smalle Njorowa kloof.

5. Amboseli National Park

Amboseli nationaal park Kenia

We sluiten onze top 5 af met het Amboseli nationale park. Een bezoek aan Kenia is bijna niet compleet als je hier niet geweest bent. Waarom? Je spot er olifanten en geniet van de typische vergezichten met Mount Kilimanjaro aan de horizon. De olifanten in Amboseli hebben enorme slagtanden. Het Amboseli nationaal park wordt algemeen gezien als de beste plaats ter wereld om dieren in hun eigen habitat de bekijken. Vanuit dit park is het mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen: de hoogste vrijstaande berg ter wereld van bijna 6.000 meter hoog. Geniet op de top van een overweldigend uitzicht en een fantastische prestatie. Ga je de berg niet op? Vanuit Observation Hill heb je ook een prachtig uitzicht over het hele park.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy