De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Top 5 mooiste stranden Algarve

Top 5 mooiste stranden van de Algarve


2 februari 2016

De Algarve is een perfecte bestemming om heerlijk van de zon en mooie stranden te genieten. De kustlijn van de Algarve is anders dan andere stranden in Europa. Het zijn vaak prachtige zandstranden in kleine beschutte baaien. Ook geven bijzondere rotsformaties die direct achter het strand steil omhoog gaan de stranden een geweldig beschut en authentiek gevoel. Je daalt vaak via een speciale trapconstructie naar het strand af.

We geven een overzicht van de vijf mooiste stranden van de Algarve, waarvan je er minimaal een of twee tijdens je reis naar de Algarve zeker niet mag missen!

1. Praia da Rocha

Praia da Rocha Algarve
Foto: Jose A. / CC BY

Het Praia da Rocha is het bekendste strand van de Algarve en dankt zijn naam aan de rotsen op het strand en in zee. Het Praia da Rocha ligt in de gemeente Portimao tussen de plaatsen Portimão en Alvor en is ongeveer 1,5 kilometer lang.

2. Ponta da Piedade

ponta-da-piedade-algarve
Foto: Maria Eduarda de Mello Almeida / CC BY-SA

Het strand bij Ponta da Piedade kenmerkt zich door bijzondere rotsformaties die het een hele aparte sfeer geven. Er zijn zelfs tours mogelijk waarmee je met een bootje de zee opgaat, bijvoorbeeld vanaf het Praia Dona Ana strand bij Lagos, een paar kilometer verderop ligt. Extra bijzonder: bij eb kun je veel van de grotten in.

3. Praia da Marinha

Praia da Marinha AlgarveHet strand Praia da Marinha is al meerdere keren verkozen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Je vindt het tussen Armaçao de Pêra en Carvoeiro. Je kunt het strand bereiken door een lange trap af te dalen. Het strand bestaat uit mooi zand, dat geleidelijk afloopt in prachtig blauw water. Ook hier vind je indrukwekkende rotsformaties en grotten.

4. Praia do Camilo

Praia do Camilo Algarve
Foto: Aires Almeida from Portimão, Portugal / CC BY

Dit kleine strand ligt in Lagos. Je komt er via een lange houten trap. Vooral de rotsen die tientallen meters hoog zijn, zijn de blikvangers op dit strand. Ook het water is er erg helder. Op het strand is een opening in de rotsen te vinden, die je naar een ander, nog rustiger strandje brengt. Na een dag strand kun je in het restaurant bovenaan het strand genieten van een prachtig uitzicht over zee, maar ook even lekker wat eten of drinken.

5. Meia Praia

Meia Raia Algarve
Foto: Manuelvbotelho / CC BY-SA

Meia Praia onderscheidt zich van de andere stranden juist doordat het geen kliffen, maar duinen kent. Het strand is heerlijk weids en loopt slechts zeer geleidelijk af in zee. In de top 5 om vooral lekker van de zon en de zee te kunnen genieten. Omdat het strand zo geleidelijk in de zee afloopt is het ideaal voor kleine kinderen en kun je er windsurfen, waterskiën en zelfs parasailen. Ben je even klaar met het strand, dan vind je veel barretjes direct in de omgeving. Een ideale plek voor een heerlijke dag zon, zee en strand. Je vindt het over een lengte van maar liefst acht kilometer ten oosten van Lagos.

Oppassen voor kliffen en rotsen

De kustlijn van de Algarve is uniek, met de bijzondere kliffen en rotsformaties. Pas altijd op wanneer je op de rand staat, aangezien de kliffen niet altijd stabiel zijn. Ook op het strand zelf kun je beter ruim afstand bewaren van de kliffen, om te voorkomen dat er stenen van bovenaf op je vallen. Voor de rest, vooral genieten!

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy