De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tsjaad

Beste reistijd Tsjaad


Beste reismaanden TsjaadDe beste reistijd voor Tsjaad zijn de maanden november tot en met februari. In deze maanden is het wel warm met gemiddeld 33 graden, maar nog steeds minder heet dan in de zomer, wanneer het met gemak 45 graden kan worden. Van november tot en met februari valt er weinig regen. De koelere (regen)periode loopt in het zuidelijke savannegebied van mei tot oktober.

Beste reismaanden Tsjaad

Klimaat Tsjaad

Het klimaat van Tsjaad is erg divers. Er zijn maar liefst vier verschillende soorten te onderscheiden. In het noorden is een woestijnklimaat, terwijl in het zuiden een tropisch klimaat heerst. In het zuiden valt iets meer regen dan in Nederland in een heel jaar, terwijl het noorden erg droog is. In het zuiden liggen de temperaturen gemiddeld tussen de 30 en 40 graden.

Hoe verder noordelijk je komt, des te heter en droger het wordt. Verder noordelijk gaat het landschap over in steppes en vervolgens naar het zand van de Sahara. In de maanden van april tot en met september is het in het hoge noorden van Tsjaad minimaal 40 graden warm.

Hoogseizoen Tsjaad

Tsjaad kent geen toeristisch hoogseizoen.

Regenseizoen Tsjaad

In het noorden van Tsjaad heerst een woestijnklimaat, waardoor het zeer weinig regent. In het zuiden van het land is wel een regenseizoen, dat gemiddeld loopt van mei tot en met oktober, met een piek in de maanden juli en augustus in de lagergelegen gebieden van Tsjaad.

Bezienswaardigheden Tsjaad

Tsjaad is een bijzonder land vanwege de grote diversiteit in het landschap en het klimaat. De meeste mensen bezoeken het Tibestigebergte in het noorden van het land en gaan er op zoek naar rotstekeningen.

Bezoek ook de hoofdstad Ndjamena, bij de grens met Kameroen. Je vindt er een grote moskee, het nationale museum en marktjes.

In het zuiden van het land vind je Nationaal Park Zakouma, waar olifanten, giraffen, buffels en antilopen voorkomen. Ook het Tsjaadmeer is een trekpleister.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy