De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tsjechië

Beste reistijd Tsjechië


Beste reismaanden TsjechiëDe beste reistijd voor Tsjechië zijn de maanden april tot en met september. Praag is voor een stedentrip het hele jaar door goed te bezoeken. Praag behoort tot de warmste en droogste plekken van Tsjechië. In juli en augustus kan het in Tsjechië druk zijn. In het westen van Tsjechië is het klimaat wat milder dan in het oosten, waar het in de zomer vaak heter wordt en in de winter juist kouder.

Beste reismaanden Tsjechië

Klimaat Tsjechië

Het klimaat van Tsjechië is een gematigd zeeklimaat, dat meer naar het oosten overgaat in een landklimaat. Op hoogten boven de 500 meter is dit al eerder het geval. Op de top van de Snežka heerst een bergklimaat. Veel steden in Tsjechië liggen beschut in een rivierdal, waardoor het klimaat milder is dan de omgeving.

Juli is gemiddeld de warmste maand van het jaar, waarbij het 21 graden wordt. In januari wordt het koud, met gemiddelden onder het vriespunt van -5 tot -10 graden. Het klimaat in Tsjechië vertoont overeenkomsten met het klimaat in Nederland, maar dan met minder wind en juist meer sneeuwval.

Hoogseizoen Tsjechië

Het hoogseizoen in Tsjechië loopt van juli tot en met augustus.

Regen in Tsjechië

In Tsjechië valt gemiddeld iets minder neerslag dan in Nederland, waarbij een groter deel hiervan in de winter valt als sneeuw.

Bezienswaardigheden Tsjechië

Tsjechië is een vakantieland dat voor iedereen wat te bieden heeft. In de winter kun je er skiën en in de zomer, het voorjaar en het najaar perfect wandelen, kamperen of een stedentrip maken naar een van de mooie steden in het land. Bezoek de steden Praag, Brno of Pilsen, met veel monumenten en een fascinerende geschiedenis. Voor natuurliefhebbers zijn er berggebieden, bossen, veel wandelpaden en zelfs grotten.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy