De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Egypte Turkije Tunesie minder populair door aanslagen

Tunesië, Egypte en Turkije fors minder populair door aanslagen


25 januari 2016

De door toeristen als risicolanden gezien Tunesië, Egypte en Turkije worden massaal gemeden uit angst voor aanslagen. In totaal liepen deze landen vele honderden miljoenen euro’s aan Nederlandse toerisme-inkomsten mis, blijkt uit cijfers van het CBS.

Het aantal vluchten naar Tunesië, waar in de zomer twee aanslagen op grote hotels werden gepleegd, kelderde in het derde kwartaal van het jaar met maar liefst 80 procent. Ook de bestedingen van Nederlandse toeristen aan de Rode Zee zijn gehalveerd sinds in Egypte in 2013 onrust uitbrak.

Ook Turkije minder populaire vakantiebestemming

Zelfs Turkije is een land waar Nederlanders de afgelopen jaren minder naartoe gaan. Het aantal Nederlandse toeristen is in de periode van 2012 tot 2015 met ruim 100.000 afgenomen. Hierdoor zijn de bestedingen door Nederlandse vakantiegangers in Turkije met 25 procent gedaald.

Negatief imago Griekenland door vluchtelingenproblematiek

Ook Griekenland kampt met een negatief imago. Het land is de komende zomer veel minder populair bij Nederlanders door de aanhoudende stroom vluchtelingen naar de Griekse eilanden. De daling is minder groot dan bij de andere landen, maar het CBS schat dat het aantal toeristen dat in 2016 naar Griekenland afreist zal dalen met 15 procent. Landen als Spanje, Portugal, Italië en Frankrijk profiteren hier juist van. De vakantie-uitgaven in West-Europese landen als Duitsland en Oostenrijk zijn ook toegenomen het afgelopen jaar. Nederlanders voelen zich in die landen veiliger, stelt het CBS.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy