De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Tunesië

Beste reistijd Tunesië


Beste reismaanden TunesiëDe beste reistijd voor Tunesië zijn de maanden maart tot en met november. In het binnenland kan het in de zomermaanden wel erg heet worden in het binnenland. In de winter kan het in het noorden van Tunesië een beetje grauw zijn. Het zuiden van Tunesië is vooral in het voorjaar en het najaar goed te bezoeken.

Beste reismaanden Tunesië

Klimaat Tunesië

Het klimaat van Tunesië bestaat uit drie verschillende klimaten. In het noorden heerst een mediterraan klimaat, door de invloed van de Middellandse Zee. Hier zijn de zomers warm en droog. Het midden van Tunesië kent een steppeklimaat, waar het zo nu en dan voldoende regent voor de groei van planten, maar ook vrij droog is. Er zijn in deze regio van Tunesië bijzondere zoutmeren te vinden. In het zuiden van Tunesië heerst een woestijnklimaat, waar het gemakkelijk 40 tot zelfs 50 graden warm kan worden in de zomer.

In Tunesië kan de Chili-wind voorkomen. Dit is een zuidelijke wind die zeer warme temperaturen en veel stof en zand met zich meebrengt.

Hoogseizoen Tunesië

Tunesië is geen erg druk vakantieland, maar in de maanden juni tot en met augustus kan het langs de kust erg druk zijn. De toeristen maken vaak dagtrips naar culturele bestemmingen in het binnenland en de steden.

Regen in Tunesië

In Tunesië valt weinig regen, behalve in het noorden langs de kust bij Algerije regent het op jaarbasis ongeveer evenveel als in Nederland en België. Hoe verder zuidwaarts je gaat, des te droger wordt het klimaat. De regen die er valt, valt voornamelijk in de winter. De weinige regen die in de woestijngebieden valt, komt vooral voor in het voorjaar en de winter.

Bezienswaardigheden Tunesië

Tunesië is vooral een echte zonvakantiebestemming. In Sousse kun je snorkelen en duiken. Veel mensen reizen ook naar Port el Kantaoui op het vasteland van Tunesië, of het eiland Djerba. Hier vind je mooie witte zandstranden en wordt het niet zo extreem heet als in het binnenland.

Toch is het binnenland van Tunesië ook zeer de moeite waard. Je kunt er een tour maken naar de Sahara en de prachtige zandduinen bewonderen. Op reis naar de Sahara kom je meestal ook lans het enorme zoutmeer Chott El Jerid. Met een terreinwagen kun je over het oppervlak rijden.

Cultuurliefhebbers mogen de archeologische vindplaatsen van El Djem en Carthogo bij Tunis niet missen. Je vindt er ook een Romeins amfitheater, dat lijkt op het Colosseum in Rome.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy