De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Turkije

Beste reistijd Turkije


Beste reismaanden TurkijeDe beste reistijd voor Turkije zijn de maanden mei tot en met oktober, maar ook in de winter is het in Turkije erg aangenaam. In de kustgebieden loopt het toeristenseizoen van april tot eind oktober. Reis je in de maanden juli en augustus naar Turkije? Dan kan het regelmatig te heet zijn om ’s middags iets actiefs te gaan doen. Voor een echte zonvakantie is Turkije dan wel heel geschikt.

Als je graag wilt rondreizen, dan raden we aan dit in april, mei of juni (voorjaar), of in september, oktober (najaar) te doen. Er valt dan gemiddeld niet zoveel regen en het is niet te heet. In de winter is Istanbul een goede bestemming voor een stedentrip. Kortom, eigenlijk is er altijd gelegenheid voor een heerlijke goedkope vakantie naar Turkije.

Let wel op, want voor Turkije is een visum verplicht. Indien u niet in het bezit bent van een creditcard, dan kunt u uw aanvraag voor uw visum Turkije bijvoorbeeld ook laten verwerken door E-visums.nl/turkije. Uw visumaanvraag is binnen vijf minuten geregeld en zal dezelfde dag nog aan u worden geleverd. Ook op turkijevisumaanvragen.nl vraagt u eenvoudig en goedkoop een Visum voor Turkije aan.

Beste reismaanden Turkije

Klimaat Turkije

Het klimaat van Turkije is grofweg te verdelen in drie zones. Langs de kusten heerst een zeeklimaat met milde winters en hete, droge zomers. Regen valt er vooral in de wintermaanden en in de herfst. Voor een strandvakantie blijft het aan de kusten lekker tot eind oktober.

In het oosten en binnenland van Turkije heerst een landklimaat, waardoor de winters hier wat kouder zijn en de zomers iets natter. Als je een rondreis door Cappadocië maakt, moet je in de wintermaanden rekening houden met kou. In het centrale deel van Turkije heerst een steppeklimaat, met weinig neerslag, een warme zomer en een frisse winter, waar het overigens niet heel koud wordt.

Hoogseizoen Turkije

Het hoogseizoen in Turkije zijn de maanden tussen juni en september. Het is de drukste periode van het jaar en de Turkse stranden kunnen dan erg druk zijn.

Regen in Turkije

In de maanden november tot en met maart kan er langs de kusten veel regen vallen. Terwijl er zomers nauwelijks regen valt, gebeurt dit in de winter volop. In Antalya valt bijvoorbeeld over het hele jaar gezien meer regen dan in Nederland.

Visum voor Turkije

Om Turkije binnen te komen, is het verplicht om een visum aan te vragen. Dat kan eenvoudig online en is binnen vijf minuten geregeld. Meer informatie hierover en een visum voor Turkije aanvragen kan via visumbuitenland.nl/turkije. Nederlanders en Belgen die Turkije willen inreizen moeten vooraf het eVisum aanvragen dat Turkije verplicht stelt. Dit wil zeggen dat u bij aankomst in Turkije dient te beschikken over een visum. Deze moet u kunnen tonen om toegang te krijgen tot het land. Het evisum is alleen bedoeld voor toeristische en commerciële reizen naar Turkije waarbij het verblijf niet langer duurt dan 90 dagen.

Via de Turkse overheid kan de betaling alleen met een creditcard voldaan worden en hier vindt u geen Nederlands sprekende klantenservice. Op de website van  krijgt u de mogelijkheid om uw visumaanvraag te voltooien met het gebruik van iDEAL of Bancontact/Mister Cash, Visacard, Mastercard of eMaestro. Bij eventuele vragen kunt u eenvoudig gebruik maken van de Nederlandse klantenservice. Het visum voor Turkije aanvragen doet u eenvoudig op www.evisumturkije-aanvragen.nl.

 

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy