De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Turkmenistan

Beste reistijd Turkmenistan


Beste reismaanden TurkmenistanDe beste reistijd voor Turkmenistan zijn de maanden april tot en met mei en september tot en met oktober, ofwel het voorjaar en het najaar waarin de temperaturen zich bevinden tussen een aangename 20 en 30 graden. In de zomer kan het met gemak 40 graden worden, waarbij uitschieters tot zelfs 50 graden geen uitzondering zijn.

Beste reismaanden Turkmenistan

Klimaat Turkmenistan

Het klimaaat van Turkmenistan is een extreem landklimaat, met enorme verschillen in de temperatuur binnen zowel een etmaal als een jaar. De zomers zijn extreem warm en de winters erg koud. Wel valt er weinig neerslag gedurende het hele jaar.

Hoogseizoen Turkmenistan

Turkmenistan kent geen toeristisch hoogseizoen, het land wordt niet veel bezocht, maar je kunt er als avontuurlijke reiziger veel moois zien.

Regenseizoen Turkmenistan

Regenen doet het niet vaak in Turkmenistan. Tussen december en mei valt er wel iets, maar de hoeveelheden zijn vrijwel te verwaarlozen. In de zomer is het land helemaal droog.

Bezienswaardigheden Turkmenistan

Bezoek de hoofdstad Ashgabat, met een rijke cultuur in de vorm van prachtige marmeren monumenten, mooie paleizen en gouden standbeelden, waaronder het Turkmenbashi. Bij Merv vind je de grootste archeologische opgravingen ter wereld.

In Turkmenistan vind je ook enkele van de meest bizarre verschijnselen op aarde. Bijzonder is Kow Ata, waar je een ondergronds zwavelmeer aantreft. In Karakum, de Zwarte Woestijn, vind je kleurrijke canyons, voetafdrukken van dinosaurussen, maanlandschappen en gaskraters. Ook bizar is de Darvaza Flaming Crater (of de poort naar de hel op aarde). Deze krater brandt al tientallen jaren natuurlijk gas.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy