De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Uruguay

Beste reistijd Uruguay


Beste reismaanden UruguayDe beste reistijd voor Uruguay zijn de maanden november tot en met april. Deze maanden vormen de zomermaanden in Uruguay. In de zomer loopt de temperatuur op tot ongeveer 28 tot 30 graden. Doordat Uruguay ten zuiden ligt van de evenaar, zijn de jaargetijden precies omgedraaid ten opzichte van Nederland. Tijdens onze zomer is het er relatief koel en tijdens onze winter is het er juist lekker warm. Daarmee is Uruguay een prima bestemming om in de Nederlandse winter te gaan ontdekken of te overwinteren op een bijzondere bestemming waar nog niet veel mensen naartoe gaan.

Beste reismaanden Uruguay

Klimaat Uruguay

Het klimaat van Uruguay is een gematigd klimaat, met aangename zomers met temperaturen tussen de 20 en 30 graden. In de winter wordt het niet heel koud en daalt de temperatuur naar gemiddeld 10 graden. Aan de kust s het altijd wat koeler dan in het binnenland.

Langs de Río Uruguay kan het in de zomer heet worden. Uruguay kent geen echt regenseizoen en neerslag valt er het gehele jaar door gelijkmatig. Uruguay is een vrij klein land met een oppervlakte van ongeveer 3,5 keer Nederland. Door dit kleine formaat en de geringe hoogteverschillen kent Uruguay geen grote klimaatverschillen.

Hoogseizoen Uruguay

Het hoogseizoen begint eind december en loopt tot en met januari.

Regenseizoen Uruguay

Uruguay kent geen specifiek regenseizoen, de regen valt het hele jaar door vrij gelijkmatig, met de meeste regenval in het lokale voorjaar en de herfst.

Bezienswaardigheden Uruguay

Uruguay is geen bekend vakantieland, maar toch zijn er veel mooie dingen te zien in het land. Er zijn prachtige stranden, mooie steden en natuur.

Bezoek de hoofdstad Montevideo, aan de oever van de Rio de La Platas, die de natuurlijke grens tussen de stad en Argentinië markeert. Vanaf hier is Buenos Aires in drie uur per boot bereikbaar. De ader door Montevideo is de straat Capital 18 de Julio. Bekijk de markt in de oude haven Mercado del Puerto. In Montevideo ervaar je veel contrast tussen arm en rijk.

Ook de stad Punta del Este is bijzonder om te bezoeken. Het staat bekend als het vakantieoord van Uruguay met mooie stranden, luxe resorts en nachtclubs. IN de haven van Punta del Este liggen veel luxe jachten en het kleine stadje heeft een bijzondere skyline. Zoek je wat meer rust, ga dan vanuit Punta del Este naar José Ignacio of Punta del Diablo, waar het ook erg mooi, maar veel rustiger is. Je ziet er kliffen, vissersbootjes, strand en kunt genieten van een mooie zonsondergang.

In het oosten van Uruguay bij de grens met Brazilië vind je palmboombossen. Uruguay heeft vier nationale parken, waaronder een zeehondenkolonie in de buurt van Punta del Este en Cabo Polonio.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy