De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Vakantie Harz

Vakantie Harz


21 april 2017

De Harz staat bekend als een aantrekkelijke vakantieregio bij onze Oosterburen. Deze streek is gelegen in Duitsland en is verdeeld over verschillende regio’s, zoals Niedersaksen, Saksen-Anhalt en Thüringen. U kunt van een mooie vakantie in de Harz genieten en kennismaken met de natuur, cultuur en geschiedenis die in dit deel van Duitsland te vinden zijn. Deze streek zit vol met legenden over heksen, duivels en mysteries. Deze geheimen wilt u toch ook ontdekken? Uw vakantie in de Harz kan beginnen zodra u uw mooie vakantiehuis of hotel betrokken heeft.

Overnachtingsmogelijkheden zijn er trouwens volop te vinden in alle prijsklassen. Zeker voor natuurliefhebbers is de Harz een echte aanrader.  Dit prachtige middelgebergte herbergt de nodige heuvels bedekt met dichte bossen. Op de 1142 meter hoge Brocken is het genieten van een wijds uitzicht, als u geluk heeft. De hoogste berg van de Harz is vaak in nevelen gehuld. Vanaf de Brocken kunt u de ongerepte en ruige natuur van de Hoogharz ontdekken.

Uitstapjes in de Harz

Naast het relaxen in een vakantiehuis nodigt de Harz uit om verkend te worden en kunt u leuke uitstapjes maken. Wat u niet mag missen in het Harzgebergte is het Nationaal Park Harz. Het Nationaal Park is een natuurpark met uitgestrekte bossen, veel kletterende watervallen, mooie kronkelende beekjes en veel zeldzame dier- en plantensoorten. U kunt een goed beeld krijgen van het landschap door er te wandelen. Vele kilometers wandelpaden zijn te belopen en voeren langs  de rijke geschiedenis van deze regio. Zo komt u  oude vakwerkhuizen, kastelen tegen en zijn schilderachtige, historische stadjes te bezoeken. Aanraders zijn  bijvoorbeeld de ‘Oranjeroute-stad’ Stolberg, Halberstadt, Wernigerode, Sangerhausen, Nordhausen, Duderstadt en de UNESCO-vakwerkstadjes Quedlinbur en Goslar.

Musea in de Harz

Als u van musea houdt, dan zijn deze er ook volop te bezoeken. U kunt hierbij denken aan het mijnmuseum in Goslar. Wat ook de moeite waard is, is het pretpark in Thale of één van de vele zomerrodelbanen. Zoals u heeft kunnen lezen is er in de Harz veel te beleven en zullen jong en oud zich prima vermaken tijdens een vakantie in de Harz.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy