De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:

Vakantie naar Griekenland duurder, Turkije goedkoper


9 oktober 2015

Ten opzichte van de zomer van dit jaar zijn de prijzen voor reizen naar de populaire bestemmingen veranderd. Zo zijn er in Griekenland de gevolgen van het hogere btw-tarief. De prijzen voor vakanties naar de Griekse eilanden stijgen met ongeveer een half procent, ondanks de daling van de hotelprijzen en de daling van de vluchtprijs.

Spanje duurder

Een zonvakantie naar Turkije kan voor de vroege beslissers dit jaar juist wel 10 procent voordeliger uitpakken ten opzichte van vorig jaar zomer, terwijl de prijzen van pakketreizen richting Spanje weer met anderhalf procent zullen stijgen. De Spaanse hoteliers profiteren van de toenemende populariteit van het vakantieland en hebben een forse prijsverhoging doorgevoerd, waardoor de gemiddelde prijs voor de hotels met 4,2 procent stijgt. Deze prijsstijging wordt slechts gedeeltelijk gecompenseerd door een daling van de vluchtprijzen.

Daling brandstofprijs

De opvallende verandering van de prijzen van de zonvakanties naar deze drie populaire vakantiebestemmingen wordt veroorzaakt door verschillende factoren. Door de daling van de brandstofprijzen voor vliegtuigen, daalt de prijs van vluchten bij Corendon met gemiddeld 20 euro per retourvlucht.

In Turkije speelt de daling van de lokale munteenheid lira een grote rol. De Turkse lira staat ten opzichte van de euro op dit moment op 3,40. In juli was de wisselkoers 2,80. Dit is een opvallende daling van 21 procent in twee maanden tijd. Daarnaast zijn de hotelkamers goedkoper geworden.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy