De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Vakantiestress voorkomen hoe doe je dat

Vakantiestress voorkomen, hoe doe je dat? 10 tips!


29 juli 2015

Hoe gek het ook klinkt, juist de vakantie kan een grote bron van stress zijn. Wat moet er allemaal mee, heb ik wel aan alles gedacht, de laatste spullen kopen, het huis schoon achterlaten en trouwens, wie geeft de planten water? Ben je eenmaal op de bestemming, blijkt er geen WiFi te zijn, is het sanitair smerig, de omgeving of het weer anders dan je had verwacht en heb je misschien ook nog te maken met een jetlag.

De extra voorbereidingstaken, in combinatie met het vaak al drukke leven dat de meeste mensen leiden, zorgen ervoor dat de vakantiestress snel toe kan slaan. Meestal leidt de vakantiestress tot prikkelbaarheid en ruzies op reis. Gelukkig is de meeste vakantiestress zowel voor als tijdens de vakantie gemakkelijk weg te nemen. Hoe? We geven een tiental tips!

Tip 1: Lijstjes maken

Begin ruim van te voren met het maken van een vakantiechecklist met de dingen die je mee moet nemen. Het voordeel van op tijd beginnen met het verzamelen van de spullen, is dat je in de dagen of weken erna nog makkelijk dingen kunt toevoegen. Misschien ligt alles zelfs wel al klaar. Dit geeft een fijn en rustig gevoel.

Tip 2: Tijdig je werk afronden en overdragen

Ook het werk kan een bron van onrust zijn. Draag daarom op tijd het werk over aan collega’s en maak een duidelijke overdracht. Als het mogelijk is, zijn enkele dagen vrij voor en na de vakantie ook aan te raden. Probeer verder de verleiding te weerstaan om werkmail te openen en te beantwoorden. Je kent ze vast ook, mensen die hun werk zelfs tijdens een vakantie niet los kunnen laten.

Tip 3: De was doen en kleding klaarleggen

Doe de was op tijd. Veel mensen willen hun favoriete kleren meenemen en wassen de kleding op het laatste moment. Het is vervelend om klamme kleren mee te moeten nemen en bovendien verhoogt natte kleding het gewicht van de handbagage (mocht je gaan vliegen).

Tip 4: Rust

Het lijkt vanzelfsprekend, maar voor veel mensen in de praktijk erg lastig: zorg ervoor dat je al uitgerust bent, voordat je aan de reis begint. De tips in dit artikel kunnen daarbij helpen. Wanneer je moe aankomt op de bestemming is het geen schande om even lekker te gaan slapen. Je hebt nog tijd genoeg om te genieten. Bovendien geniet een uitgerust mens meer van nieuwe ervaringen.

Tip 5: Voorraad aanleggen

Zorg dat je niet vergankelijke vakantiespullen, zoals zonnebrand en dergelijke altijd al op een plek in huis klaar heeft liggen. Een gevuld transparant vliegtuigzakje voor vloeistoffen kan bijvoorbeeld al ingepakt klaarliggen. Dat is weer een zorg minder!

Tip 6: Kopieën maken

Scan alle belangrijke pasjes en documenten in en maak een lijst met belangrijke telefoonnummers. Mocht je portemonnee verloren of gestolen worden, dan kun je snel handelen. Ook een kopie van het paspoort is aan te raden. Je kunt deze kopieën fysiek meenemen, maar ze – bij voorkeur en veiliger – ook naar jezelf mailen.

Tip 7: Acclimatiseer

Geef jezelf de tijd om te wennen aan de nieuwe omgeving en begin niet meteen aan een overvol reisprogramma. Het weer kan anders zijn dan u gewend bent, of de lokale tijd maakt dat je je erg moe voelt. Kinderen en partners of andere reisgenoten kunnen de eerste dagen ook flink van slag zijn. Heb hier begrip voor, zij moeten net als jij nog wennen aan het vakantieritme of aan de temperaturen op een verre bestemming.

Tip 8: Verwachtingen

Probeer om hooggespannen verwachtingen van de vakantie te temperen. Probeer te genieten van de mooie dingen en realiseer dat er altijd wat mindere ervaringen of dingen zullen zijn.

Tip 9: Verzorging

Zorg op vakantie extra goed voor jezelf. Denk aan gezonde voeding, lekker ontspannen zonder schuldgevoel dat je nog wat anders moet doen. Blijf bewegen, maak een mooie wandeling en verbaas je over alle nieuwe ervaringen.

Tip 10: Internet in het buitenland

Een niet werkende internetverbinding of WiFi kan een bron van frustratie zijn. Probeer dit los te laten en ga wat anders doen. Maak je je zorgen over het datagebruik van je telefoon? Lees dan de tips over internet in het buitenland.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy