De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Vanuatu

Beste reistijd Vanuatu


Beste reismaanden VanuatuDe beste reistijd voor Vanuatu zijn de maanden mei tot en met oktober. Het is dan het drogere (winter)seizoen, waarin de temperaturen nog steeds rond 25 tot 27 graden liggen. Eind oktober en begin november is de temperatuur heerlijk en het is bovendien droog. De avonden op Vanuatu zijn aangenaam koel.

Beste reismaanden Vanuatu

Klimaat Vanuatu

Op Vanuatu heerst een subtropisch klimaat, waarbij regelmatig regen valt. Tussen april en september is het koeler en droger, maar regent het nog steeds regelmatig. De temperatuur ligt gedurende het hele jaar tussen de 20 en 30 graden. Vanuatu kent een lang regenseizoen en een droog seizoen. Het regenseizoen begint in september en duurt tot april. Vanaf april wordt het langzaam koeler en valt er steeds minder regen. Het droge seizoen loopt van april tot en met augustus.

Hoogseizoen Vanuatu

Van juli tot december is het hoogseizoen op Vanuatu en worden de eilanden door veel toeristen bezocht. Veel toeristen komen via een cruise aan in de hoofdstad Port Vila. Van januari tot juni is het een stuk rustiger in het land. In mei worden er op het Pentecost eiland traditionele bungeejumpceremonies gehouden.

Regenseizoen Vanuatu

Het regenseizoen begint in september en duurt tot medio april. Regen valt in deze warme natte maanden vrijwel iedere dag. Gelukkig zijn de buien vaak maar kort en hevig, waarna de zon weer doorbreekt. Tussen december en april valt de meeste regen. Dit is ook het orkaanseizoen, als zware stormen over de Stille Zuidzee razen. Deze stormen doen soms ook Vanuatu aan.

Bezienswaardigheden Vanuatu

De meeste mensen zullen aankomen in de hoofdstad Port Vila. Een gezellige stad met een mooie boulevard. Vanaf hier kun je genieten van een prachtig uitzicht over de haven en de Stille Oceaan. In Port Vila vind je ook een leuke overdekte groente- en fruitmarkt waar ook veel lokale mensen naartoe gaan. Vanuatu is ook een goede snorkelbestemming, met veel bijzondere koraalriffen.

Bezoek Pentecost Island, waar elk jaar het naghol, een soort bungeejumpen, beoefend wordt. Het is een ritueel voor jongens die zich na een sprong man mogen noemen. Op het Gaua Island vind je de Siri Falls, een meer dan 120 meter hoge waterval.

De eilanden van Vanuatu zijn ontstaan uit valkanische activiteit. Enkele vulkanen zijn nog steeds actief, waaronder Mount Garet. Deze vulkaan vind je bij het Lake Letas. Dit is meteen ook het grootste meer in het Pacifisch gebied. Na een oversteek van dit meer kun je de vulkaan beklimmen.

Een andere, wat mekkelijker te bereiken vulkaan is de Yasur Vulkaan. Met een huurauto kun je tot een paar honderd meter van de krater komen. De krater maakt een indrukwekkend geluid en je ziet zelfs magma.

In Larofa kun je de lokale bevolking zien, zoals zij hier leven. Ze wonen in hutten, dragen lokale klederdracht en eren oude tradities.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy