De beste reistijd voor het perfecte klimaat!

Je bent hier:
Beste reistijd Vaticaanstad

Beste reistijd Vaticaanstad


Beste reismaanden VaticaanstadDe beste reistijd voor Vaticaanstad zijn de maanden mei tot en met juni en september tot en met oktober. Gemiddeld is de temperatuur dan aangenaam tussen 22 en 26 graden. In juli en augustus is het wel vaak droog, maar kan het ook erg warm en vooral erg druk worden in Vaticaanstad. Het voorjaar en najaar zijn daarom beter geschikt om Vaticaanstad te bezoeken. Vanuit Rome is Vaticaanstad goed te bezoeken.

Beste reismaanden Vaticaanstad

Klimaat Vaticaanstad

Het klimaat van Vaticaanstad is een mediterraan klimaat, met warme zomers en milde winters. In de zomer kan het erg heet worden, met temperaturen boven de 30 graden. In de voorjaarsmaanden mei en juni en de maanden in het najaar september en oktober zijn aangenamer met gemiddeld 20 tot 24 graden.

Hoogseizoen Vaticaanstad

Het hoogseizoen in Vaticaanstad loopt van de maanden juli tot en met augustus. Het kan dan ook erg heet worden, wat in combinatie met de enorme drukte niet erg prettig kan zijn.

Regen in Vaticaanstad

In Vaticaanstad kan het hele jaar regen vallen, maar gemiddeld regent het het meest in november. De maanden mei tot en met augustus hebben de meeste kans op droog weer.

Bezienswaardigheden Vaticaanstad

Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld, maar beschikt over veel bijzondere gebouwen. De meest bekende en bijzondere daarvan zijn de Sint-Pietersbasiliek aan het Sint-Pietersplein, de Sixtijnse Kapel, Vaticaanse Musea en tuinen en het Apostolisch paleis.

Je bezoek aan Vaticaanstad begint meestal op het Sint-Pietersplein, een indrukwekkend plein met 284 zuilen en 88 pilaren. Midden op het Piazza San Pietro staat een obelisk van 40 meter hoog. Met Kerst en Pasen staat het plein vol met mensen die luisteren naar het Orbi et Urbi. Bezoek ook Sint-Pietersbasiliek, die vaak de mooiste kerk ter wereld genoemd wordt. Een van de meest beroemde attracties is verder de Sixtijnse Kapel, met fresco’s van Michelangelo.

In Vaticaanstad vind je ook het Apostolisch Paleis en de Vaticaanse Tuinen. Het Apostolisch Paleis is het woon- en werkpaleis van de Paus waar hij gasten ontvangt. Heb je wat meer tijd, bezoek dan ook de Vaticaanse tuinen, achter de Vaticaanse musea. Ze beslaan meer dan de helft van heel Vaticaanstad.

https://www.mesondonraimundo.com/kampt.html https://chicoxavierofilme.com.br/clomid.html http://ryk.nl/cytotec-nl.html Comprar Diflucan Comprar Cytotec online Acheter Cytotec en ligne Comprar Priligy